FOLLOW US: facebook twitter

Πυρ ομαδόν κατά των εξαγγελιών του Αλ. Τσίπρα στο Αναπτυξιακό Συνέδριο από Τζαβάρα, Κουτσούκο, Κατρίνη

Ημερομηνία: 08-02-2018 | Συντάκτης:

Πυρ ομαδόν κατά των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πάτρας εξαπέλυσαν οι βουλευτές Ηλείας Κώστας Τζαβάς και Γιάννης Κουτσούκος καθώς και ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης. Ειδικότερα μεταξύ άλλων ανέφεραν τα εξής:

Κώστας Τζαβάρας: «Ο κ. Αλέξης Τσίπρας από τη Πάτρα εξήγγειλε αύξηση του κατά κεφαλήν κουτόχορτου για κάθε Ηλείο πολίτη»

Με απίστευτη ευκολία και εγκαρδιότητα ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας εν ταυτώ τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ και τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, αναγνώρισε την αδικία εις βάρος των Ηλείων από την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του αυτοκινητοδρόμου Πάτρας-Πύργου-Ολυμπίας. Πλην όμως, με τη μεγαλύτερη ευκολία απέφυγε να δεσμευτεί για την υλοποίηση ενός τόσο ζωτικής σημασίας έργου υποδομής, παρόλο που γνωρίζει ότι από την ολοκλήρωση του έργου αυτού εξαρτάται απόλυτα η ανάπτυξη της Ηλείας. Αν και ήξερε ότι όλη η Ηλεία κρεμόταν από τα χείλη του για το πρόβλημα αυτό, προτίμησε χωρίς κανένα δισταγμό να καλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης του, επικαλούμενος φταίξιμο των προηγούμενων κατά την προσφιλή συνήθεια του.

Όφειλε όμως να γνωρίζει ότι το έργο αυτό η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το είχε δημοπρατήσει και η δική του κυβέρνηση, δια του κ. Σπίρτζη, αδικαιολόγητα ακύρωσε τη δημοπρασία αυτή, μετά τη διενέργεια της. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν είχε εκδηλωθεί μια τέτοια ενέργεια, σήμερα η Ηλεία θα διέθετε αυτοκινητόδρομο, δηλαδή το μοναδικό έργο υποδομής που από μόνο του είναι ικανό να ενεργοποιήσει όλες τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής.

Το πιο θλιβερό όμως γεγονός, που συνόδευσε τη λήξη των εργασιών του «δήθεν» αναπτυξιακού αυτού συνεδρίου, είναι ότι όλα αυτά τα ψεύδη ο κ. Τσίπρας τα έλεγε χειροκροτούμενος από κρατικούς λειτουργούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, που γνώριζαν πολύ καλά την αναλήθεια των λόγων του. Κανένας όμως, εκτός από τον δήμαρχο Πηνειού κ. Α. Καστρινό, δεν διαμαρτυρήθηκε για την διαφαινόμενη αλλαγή σχεδιασμού στο συγκεκριμένο έργο, που υπαινίχτηκε ο κ. Τσίπρας όταν εξήγγειλε ότι: «Το έργο ξεκινά άμεσα, στο σύνολό του, με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα γίνει με 200 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από τον προϋπολογισμό των έργων, τον αρχικό».

Γιάννης Κουτσούκος: Τάζουν χωρίς να μπορούν, Δεν δίνουν αυτά που δικαιούμαστε, Μας αφαιρούν αυτά που κατακτήσαμε

Ο μακροβιότερος μνημονιακός Πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας, μαζί με τους Υπουργούς του, επιχείρησαν για μια ακόμα φορά να εξαπατήσουν τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και της Ηλείας.

Όχι μόνο δεν έδωσαν πειστικές απαντήσεις στα ώριμα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των φορέων της Ηλείας, αλλά και όσα παρουσίασαν ως  λύσεις είναι βέβαιο ότι όχι μόνο δεν μπορούν, αλλά και δεν έχουν χρόνο να τα κάνουν πράξη, καθώς αφορούν το μέλλον που δεν τους ανήκει.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Δρόμος Πάτρα – Πύργος:  Ο κ. Τσίπρας χρέωσε τις ευθύνες στην Κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ είναι γνωστό ότι ο ίδιος είναι συμμέτοχος του «αίματος», καθώς η Κυβέρνηση του, τον Μάρτιο του 2015, ακύρωσε τον διαγωνισμό του δημοπρατημένου έργου και το κατέτμησε σε 8 εργολαβίες. Η εξαγγελία ότι θα ξεκινήσει το έργο το 2018 είναι έωλη, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί ο φάκελος του μεγάλου έργου και καμία εργολαβία δεν έχει συμβασιοποιηθεί.

Τριτοβάθμια εκπαίδευση: Αποτελεί μεγάλο πλήγμα και συνάμα πρόκληση, που δεν  θα μείνειαναπάντητη, η κατάργηση του Τμήματος Γεωπονίας στην Αμαλιάδα, στο όνομα μιας σχολής για  τον πολιτισμό. Η Κυβέρνηση εξυπηρετεί σκοπιμότητες και αγνοεί τη δυναμική ενός Τμήματος σε μια κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή, με σύγχρονες καλλιέργειες και δυνατότητα σύνδεσης με την έρευνα μέσω του Ινστιτούτου του Κοροίβου.

Αγροτικός Τομέας: Καμία αναφορά στα καυτά προβλήματα (φόροι και εισφορές κ.λπ.) που καταδειναστεύουν τους αγρότες. Ακόμα και για θέματα ώριμα προς λύση, όπως τα χωράφια της Αγουλινίτσας και η υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου, με βάση τις έτοιμες μελέτες δε δόθηκαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις

Προαστιακός μέχρι Πύργο: Όταν φτάσει στο Ρίο και αφού περάσει την Πάτρα μπορούμε να ελπίζουμε. Το μόνο που  εξασφαλίστηκε είναι ότι θα μας υποστηρίζουν όταν θα το διεκδικούμε από τις επόμενες Κυβερνήσεις.

Καϊάφας: Το «μικρό πακέτο» που κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωνε όταν παρουσιάστηκε η μελέτη το 2012, τώρα έγινε σημαία του. Μακάρι να υλοποιηθεί, αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη λύση.

Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων:Μια σύμβαση υπογεγραμμένη από το 2014 θα ενεργοποιηθεί τώρα, γιατί πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να συμφιλιωθεί με το ΣΔΙΤ.

Υγεία: Καμία ουσιώδη δέσμευση για τη στελέχωση των Νοσοκομείων της Ηλείας που στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού  και την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων των Κ.Υ..

Μιχάλης Κατρίνης: «Ο κ. Τσίπρας μοίρασε πάλι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα  και ψέματα»

O κ. Τσίπρας, σε μια προεκλογικού χαρακτήρα ομιλία, μοίρασε πάλι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και ψέματα.

Αποδείχθηκε ότι δεν έχει σχέδιο για την Ηλεία, όπως δεν έχει σχέδιο για τη χώρα.

Ως Μαυρογιαλούρος εξήγγειλε για μία ακόμα φορά το δρόμο Πάτρας-Πύργου, ένα έργο που θα έπρεπε να ήταν ήδη σε εξέλιξη αν δεν είχε ακυρώσει το διαγωνισμό για να το τεμαχίσει, η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ.

Υποστήριξε δε ότι το έργο έχει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μόνο που τον διέψευσε ο κ. Σπίρτζης , ο οποίος είπε ότι αναμένεται η οριστική απάντησή της, μέχρι τις 12 Μαρτίου.

Εξήγγειλε επίσης και την ίδρυση στην  Ηλεία Σχολής Πολιτισμικών Σπουδών και Διαχείρισης  για την οποία δεν υπάρχει καμία σχετική απόφαση , καμία προεργασία για τις υποδομές και για τη λειτουργία της, την ίδια στιγμή που τα υπάρχοντα τμήματα έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους και η λειτουργία τους επαφίεται στο φιλότιμο των καθηγητών.

Ο κ.Τσίπρας δεν βρήκε να πει τίποτα για τους αγρότες της Ηλείας που βρίσκονται σε απόλυτο αδιέξοδο από τους φόρους και την εξοντωτική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που επέβαλλε, ούτε για τους εκατοντάδες νέους αγρότες που έμειναν εκτός προγράμματος.

Το θέαμα ενός Πρωθυπουργού που συνεχίζει να υπόσχεται, νομίζοντας ότι βρίσκεται στο 2014, είναι ένα θλιβερό θέαμα.

Η χώρα χρειάζεται ανθρώπους με σοβαρότητα και συγκρότηση.

Η Ηλεία δεν θέλει άλλες υποσχέσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος