FOLLOW US: facebook twitter

Πρώτο Πανευρωπαϊκό Βραβείο για το 2ο γυμνάσιο Πύργου στον Διαγωνισμό «Un Patrimoine en Partage»

Ημερομηνία: 20-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Το 2ο Γυμνάσιο Πύργου που είχε αποσπάσει το Πρώτο Βραβείο σε εθνικό επίπεδο στον Διαγωνισμό CEO-FIPF 2018 « Un Patrimoine en Partage » του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Ελλάδας, διαγωνίστηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και απέσπασε το Πρώτο Πανευρωπαϊκό Βραβείο στην κατηγορία Γυμνασίων. Η τάξη Β2 υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Γαλλικών Αικατερίνης Ζούνη συμμετείχε στον διαγωνισμό με την δημιουργία  «Un Héritage en Partage – Un Patrimoine sans Frontières» που σημαίνει «Μία κληρονομιά να μοιραστούμε, μια κληρονομιά χωρίς σύνορα».

Η  συναρπαστική περιπέτεια των μαθητών είχε σαν κίνητρο την ανάγκη να μοιραστούν τα ιδανικά, τις αξίες του ολυμπισμού, στην πραγματικότητα μια κληρονομιά χωρίς σύνορα!

Αξιοσημείωτη ακόμη είναι η αναφορά στον σπουδαίο ποιητή της πόλης τους Τάκη Δόξα με την απαγγελία στα ελληνικά του αποσπάσματος από το μεγάλο του ποίημα «Φως της Ολυμπίας» και την ταυτόχρονη μετάφραση στα γαλλικά

Το όμορφο ταξίδι ολοκληρώθηκε με τον χορό των Ιέρειων και τον Ορφικό Ύμνο στην Ήρα υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας φυσικής αγωγής κας Παπαδοπούλου Χαράς, μεταφέροντάς μας στο ιερό τοπίο με την  γαλήνεια τελετή της εποχής. Οι μαθητές που συμμετείχαν είναι οι : Καστανά Παναγιώτα, Τάσος Πιέρρος, Πατσούρη Μιράντα, Καλαντή Αγγελική, Καραμεσίνης Βασίλης, Μπαμπάτσικος Χρήστος, Παπαηλιού Ευάγγελος, Κόρδας Μάρκος, Κατέβα Παρασκευή, Ξύδη Σοφία, Κωνσταντακοπούλου Ζωή, Κυριακοπούλου Χρυσάνθη, Μπλάθρα Αναστασία, Προσκεφαλά Μαριάννα, Παναγιωτόπουλος Κων/νος.

Σημαντική υπήρξε η αρωγή του Δ/ντή του 2ου Γυμνασίου κ. Γεωργίου Κομιώτη στην όλη προσπάθεια πραγματοποίησης και συμμετοχής στον Διαγωνισμό και η πολύτιμη βοήθεια των κκ. Νικολάου Πανόπουλου, καθηγητή της παράλληλης στήριξης, Κω/νας Σωτηροπούλου καθηγήτριας Πληροφορικής για τις λήψεις και της Βούλας Ζούνη για το μοντάζ της παραγωγής video.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος