FOLLOW US: facebook twitter

Πρώτος και καλύτερος!

Ημερομηνία: 30-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

paniliakos

Ο Πανηλειακός νίκησε 4-0 τον Ξενοφώντα στα Κρέστενα και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση

Ο Πανηλειακός νίκησε ξανά τον Ξενοφώντα, για το πρωτάθλημα αυτή τη φορά (0-4), χθες στο γήπεδο Κρεστένων και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση, πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Οι ερυθρόλευκοι του Πύργου δυσκολεύτηκαν λιγότερο χθες εν συγκρίσει με τον τελικό Κυπέλλου, από την άποψη ότι σκόραραν νωρίς και κλείδωσαν τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο (0-3). Κι αυτό διότι η ομάδα των Κρεστένων παρατάθηκε με τρεις βασικές απουσίες, των στόπερ Παναγόπουλου και Τσάμπρα και με κατά συνθήκη τερματοφύλακα τον Γιώργο Μιχαλόπουλο, ελέω της απουσίας του Κουτρουμπή. Το βαρύ σκορ πάντως,  αδικεί τον Ξενοφώντα που ήταν περισσότερο απειλητικός αυτή τη φορά με τους Μπάρκα, Κωνσταντόπουλο μαζί στη βασική ενδεκάδα και θα μπορούσε να είχε σκοράρει είτε στο α΄ ημίχρονο είτε στο πρώτο 20λεπτο του β΄ μέρους, καθώς δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες.

Ευκαιρίες ο Ξενοφών, γκολ ο Πανηλειακός

Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 21΄ για την ομάδα του Σπύρου Αντωνόπουλου. Ο Στούπης δέχτηκε βαθιά μπαλιά αριστερά και βλέποντας πως ο Μιχαλόπουλος βγαίνει-δε βγαίνει με ψηλοκρεμαστό πλασέ έκανε το 0-1.

Στο 25 και 27΄ οι γηπεδούχοι έχασαν δυο καλές ευκαιρίες να ισοφαρίσουν. Αρχικά, ο  Μυλωνάς μπήκε από δεξιά, σέντραρε στον αμαρκάριστο Μπάρκα, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Και δύο λεπτά μετά, νέα σέντρα πάλι από το Μυλωνά, μπερδεύτηκαν οι Μιλοσέφσκι, Μπάρκας και πρόλαβε ο Θεοδωρακόπουλος αποκρούοντας με τα πόδια.

Και εφόσον δεν σκόραρε ο Ξενοφών, το έκανε ο Πανηλειακός, όντας πιο ουσιαστικός στην τελική προσπάθεια. Ένα λεπτό μετά την τελευταία ευκαιρία των γηπεδούχων, ο Μπεγλεκτσής έδωσε πάσα στον Σκοζάι που άλλαξε γρήγορα με τον Πλαστουργό και ο τελευταίος μπροστά στην πελαγωμένη άμυνα του Ξενοφώντα, με πλασέ έκανε το 0-2.

Στο 40΄ είχαμε νέα ευκαιρία για την ομάδα του Ντίνου Παναγιωτακόπουλου, όταν σε συρτή σέντρα του Μυλωνά, πλάγια μέσα στην περιοχή ο Μπακατσέλος σούταρε άουτ.  Και στο 43΄ το σκορ πήρε διαστάσεις, όταν ο Παναγιωτόπουλος επιτέθηκε από δεξιά,  έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Σκοζάι με γυριστό δεξί σουτ έγραψε το 0-3.

 0-4 με Παναγιωτόπουλο

Στην επανάληψη, ο Πανηλειακός κατέβασε ταχύτητα, ο Ξενοφών ανέβασε την απόδοσή του κι έφτασε αρκετές φορές κοντά στο γκολ αλλά ήταν άστοχος.

Στο 50΄ σε κόρνερ του Μιλοσέφσκι, ο Κωνσταντόπουλος μόνος με τον Θεοδωρακόπουλο αστόχησε απελπιστικά.

Στο 60΄ ωραίο χτύπημα φάουλ του Μιλοσέφσκι, απέκρουσε χαμηλά στην αριστερή του γωνία ο Θεοδωρακόπουλος.

Στο 64΄ έκλεισε το σκορ με σκόρερ αυτή τη φορά τον Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος σε φάουλ του Νιφορόπουλου, βρήκε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και την προώθησε στα δίχτυα.

Στο 83΄ ένα σουτ του Παναγόπουλου από πλάγια θέση, απέκρουσε δύσκολα ο Μιχαλόπουλος και στο 86΄ νέο φάουλ του Ντέγιαν Μιλοσέφσκι, απέκρουσε σωτήρια ο Θεοδωρακόπουλος σε κόρνερ.

Διακριθέντες από τους νικητές οι Θεοδωρακόπουλος, Γκουβέρος, Παναγιωτόπουλος, Νιφορόπουλος, Στούπης ενώ από τον Ξενοφώντα οι Μυλωνάς, Αναμουρλίδης και Κωνσταντόπουλος. Ο διαιτητής Καραβίδας είχε εύκολο έργο κι έδειξε κίτρινη κάρτα μόνο στο Μπουρνέλη.

 

Ξενοφών: Μιχαλόπουλος, Μυλωνάς, Μπακατσέλος (72΄ Π. Κουτσογιαννάκης), Αναμουρλίδης, Πλατανίτης, Δαβουρλής, Δημάκης, Ζούλης (67΄ Αλεξόπουλος), Μπάρκας, Μιλοσέφσκι, Κωνσταντόπουλος.

Πανηλειακός: Θεοδωρακόπουλος, Γκουβέρος (46΄ Χατζηαράπης), Μπουρνέλης, Παναγιωτόπουλος, Νιφορόπουλος, Τσουκαλάς, Σκοζάι, Χατζηστάμου, Μπεγλεκτσής, Στούπης (78΄ Βουργουντζής), Πλαστουργός (65΄ Παναγόπουλος).

* Κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, οι ποδοσφαιριστές του Α.Ο. Ξενοφών δημιούργησαν μια αψίδα και υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα τους Κυπελλούχους Ηλείας, γεγονός πρωτόγνωρο στα ηλειακά γήπεδα που τιμά ιδιαίτερα το σύλλογο των Κρεστένων.

 

Α1 DEDALOS SECURITY

Η βαθμολογία

(Σε 29 αγώνες)

 

Πανηλειακός     81   (91-11)

Νίκη Τραγανού 65   (56-18)

Δόξα Ν.Μ.  62  (49-13)

Ξενοφών   59  (55-24)

——————————————

Προοδευτική  46   (45-36)

Ενιπέας     42  (45-40)

Ατρόμητος Καβ. 41  (43-38)

Ηλειακός Λεχ. 39  (35-34)

Εθνικός Αμπελ.  37   (44-46)

Ολυμπιακός Σαβ. 36  (27-36)

Ηλειακός Βαρθ. 36  (37-45)

Χάβαρι   35  (36-41)

———————————————

Αλφειός    34  (26-25)

Κουρτέσι  33  (28-39)

Κένταυρος Μαγ. 31  (39-46)

Θύελλα    29    (30-45)

——————————————

Κεραυνός Χειμ.   10  (15-79)

Αίας Γαστ.    0  (15-81)

*Ο Αίας έχει αφαίρεση τριών βαθμών.

 

Επόμενη αγωνιστική

Ηλειακός Β.- Πανηλειακός

Ατρόμητος Καβ. – Εθνικός Αμπ.

Κουρτέσι – Ξενοφών

Κένταυρος Μ. – Ηλειακός Λ.

Θύελλα – Νίκη Τραγανού

Προοδευτική – Αίας Γαστ.

Αλφειός  – Ενιπέας

Κεραυνός Χ. – Δόξα Ν.Μ.

Ολυμπιακός Σ.- Χάβαρι

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot