FOLLOW US: facebook twitter

Πρόταση Γιάννη Αργυρόπουλου για βελτίωση ανατολικής εισόδου Πύργου (οδός Αλφειού)

Ημερομηνία: 25-02-2017 | Συντάκτης:

arguropoulos-giannis

Ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο την ακόλουθη πρόταση:

«Στη χθεσινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας αποφάσισε την ένταξη επτά νέων εργολαβιών συνολικού προϋπολογισμού 35.500.000 ευρώ για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών συντήρησης του Εθνικού Οδικού Δικτύου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Μεταξύ αυτών  είναι και το έργο με τίτλο: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ – ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ & ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ύψους 8.000.000 ευρώ.»

Πιστεύω ότι ο Δήμος Πύργου όχι μόνο θα πρέπει να εκφράσει την άποψή του για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και να εισηγηθεί στην Περιφέρεια τα έργα που θα γίνουν με βάση την κατανομή των 8 εκατ. ευρώ στις τρεις περιφερειακές ενότητες.

Εν προκειμένω θεωρώ ότι με βάση την υφιστάμενη κατάσταση για τη δυτική είσοδο της πόλης στον κόμβο της Φιλοθέης δεν χρειάζονται μεγάλες παρεμβάσεις. Αντίθετα η ανατολική είσοδος από την οδό Αλφειού θυμίζει… τριτοκοσμική χώρα.

Με δεδομένο ότι πολλοί συμπολίτες μας αλλά και επισκέπτες επιλέγουν την μεταβασή τους στην ενδοχώρα μέσω της Τρίπολης, η είσοδος και η έξοδος οχημάτων από την οδό Αλφειού έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, προτείνω η μερίδα του λέοντος από την εν λόγω εργολαβία να διατεθεί για την ανατολική είσοδο.  Θα είναι και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βελτιωθεί η είκόνα στην, κατά γενική ομολογία, υποβαθμισμένη ανατολική πλευρά της πόλης μας.

Και για να είναι η εισηγησή μας ισχυρή ΠΡΟΤΕΙΝΩ να λάβουμε σήμερα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα δεσμεύει την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot