FOLLOW US: facebook twitter

Πρόστιμα από 1η Οκτώβρη για όσους δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ

Ημερομηνία: 12-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”50484″ img_size=”full”][vc_column_text]Τρεις εβδομάδες έχουν όσοι θέλουν να αποφύγουν το επιπλέον πρόστιμο των 150 ευρώ, επειδή παρέλειψαν να περάσουν το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα τους από ΚΤΕΟ.

Από την 1η Οκτωβρίου τίθεται σε ισχύ ο νόμος 4530/2018, ο οποίος προβλέπει τα πρόστιμα ενώ απλοποιεί τη διαδικασία εντοπισμού όσων δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ.

Στο υπουργείο Υποδομών υποστηρίζουν πως όλα τα ΚΤΕΟ, δημόσια και ιδιωτικά, είναι συνδεδεμένα online με τις υπηρεσίες του, που με αυτόν τον τρόπο γνωρίζουν ποιο όχημα πέρασε ΚΤΕΟ και πότε.

Υπολογίζεται ότι σήμερα ένα περίπου 20% των οχημάτων, δηλαδή περίπου 1 εκατομμύριο οχήματα που κυκλοφορούν, δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Ο νόμος προβλέπει πως το πρόστιμο θα βεβαιώνεται ταμειακά από τη φορολογική διοίκηση, που σημαίνει πως ο ιδιοκτήτης του οχήματος που παρέλειψε να το περάσει από τεχνικό έλεγχο στο ΚΤΕΟ θα το βλέπει στο Taxisnet, ενώ δεν θα υπάρχουν διακρίσεις σε αυτοκίνητα, δίκυκλα ή φορτηγά (ο νόμος αναφέρεται σε οχήματα). Όλα δείχνουν πως προς το τέλος του μήνα θα δημιουργηθούν ουρές από όσους προσπαθήσουν την τελευταία στιγμή να αποφύγουν το πρόστιμο.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot