FOLLOW US: facebook twitter

Πρόληψη και τιμωρία

Ημερομηνία: 02-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”37720″ img_size=”full”][vc_column_text]Αυτή τη φορά σταθήκαμε τυχεροί. Γιατί τι άλλο από «τύχη βουνό» οδήγησε τον «υπεύθυνο πολίτη» όπως σωστά τον χαρακτήρισε ο Σάκης Μπαλιούκος, να περάσει από το σημείο που είχε τοποθετηθεί ο εμπρηστικός μηχανισμός και μάλιστα μόλις λίγα λεπτά αφού είχε ενεργοποιηθεί.

Έτσι γλιτώσαμε τα χειρότερα. Και χάρη σ’ αυτό επιβεβαιώθηκε αυτό που όλοι υποψιαζόμαστε. Ότι οι πυρκαγιές που έκαψαν και φέτος την Ηλεία, δεν οφείλονται στην «άνοια κάποιας ηλικιωμένης». Αλλά ότι είναι συνειδητό έργο ανεγκέφαλων εγκληματιών.

Που μπρος στο όποιο ίδιο και άνομο όφελος δεν διστάζουν να εξαφανίσουν το λίγο πράσινο που απόμεινε στο νομό. Αποδείχθηκε όμως με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσει το καταστροφικό τους έργο, είναι η πρόληψη.

Όσες δυνάμεις κι αν διαθέσει η πολιτεία –επίγειες ή εναέριες- όταν το κακό έχει «φουντώσει» η ζημιά θα γίνει. Άντε στην καλύτερη περίπτωση απλώς να την περιορίσουμε. Μόνο η διαρκής και επισταμένη επιτήρηση του δασικού μας πλούτου αποτελεί την ασφαλή απάντηση.

Μαζί με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων όσων τουλάχιστον συλλαμβάνονται. Αν θέλουμε κάποια στιγμή να μπει τέλος σ’ αυτό το επαναλαμβανόμενο έγκλημα…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot