FOLLOW US: facebook twitter

Πρόγραμμα «Υγεία για Όλους»: Εμβολιάστηκαν περισσότερα από 100 παιδιά Ρομά

Ημερομηνία: 28-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”40342″ img_size=”full”][vc_column_text]Πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» χθες στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου

Την τραγική διαπίστωση, ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού των Ρομά που ζουν στον Πύργο, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, έκαναν χθες οι συντονιστές του προγράμματος «Υγεία για όλους» που υλοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης,  σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και εθελοντές του προγράμματος που υλοποιείται με την αιγίδα της Ουνέσκο, των Πανεπιστημίων Αθηνών και Κρήτης και τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Περισσότερα από 100 παιδιά Ρομά, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πύργου και εμβολιάστηκαν δωρεάν από εθελοντές του προγράμματος «Υγεία για όλους» και όπως τόνισε η Συντονίστρια κ. Ελένη Σωτηροπούλου, Επιστημονική Συνεργάτης της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του Αγία Σοφία, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στο Νομό Ηλείας αφορούσε εμβολιασμό και παιδιατρική εξέταση παιδιών και την καταγραφή τους σε ηλεκτρονικό βιβλιάριο.

Επισήμανε ωστόσο, ότι το πρόγραμμα «υγεία για όλους» περιλαμβάνει και γυναικολογικές, καρδιολογικές και ενδοκρινολογικές εξετάσεις τις οποίες θα υλοποιήσουν σε δεύτερη φάση, στα μέσα Οκτωβρίου. «Ο Πύργος έχει ένα μεγάλο αριθμό Ρομά και δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι μερικοί είναι σε πολύ άθλια κατάσταση. Για αυτό και ήρθαμε ξεκινώντας από τον εμβολιασμό και θα επιστρέψουμε για γυναικολογικό, καρδιολογικό, ενδοκρινολογικό έλεγχο και ότι άλλο μας ζητηθεί από την τοπική κοινωνία.

Επίσης διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν και σοβαρά κοινωνικά θέματα με τους Ρομά και δεν είναι μόνο η υγεία και ο εμβολιασμός και με αυτό θα επιδιώξουμε να ασχοληθούμε» είπε τονίζοντας ότι η επιτυχία του προγράμματος «Υγεία για όλους» συνίσταται στην στήριξη που προσφέρουν πανελλαδικά 240 καθηγητές Πανεπιστήμιων, 76 ιατρών, μαιών και επισκεπτριών υγείας. «Ο εθελοντής αυτό που κάνει το κάνει με την ψυχή και ο ωφελούμενος το εισπράττει. Στους δέκα μήνες του προγράμματος έχουμε εμβολιάσει πανελλαδικά 2.252 παιδιά ενώ έχουμε εξετάσει 909 ενήλικες…».

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Πύργου κ. Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την υλοποίηση του προγράμματος το οποίο στηρίζει επίσης η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Μητρόπολη Ηλείας, τονίζοντας ότι σε πρώτη φάση αφορούσε εμβολιασμούς σε παιδιά Ρομά και ευπαθείς ομάδες.

«Ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε με καρδιολογικές, γυναικολογικές και ενδοκρινολογικές εξετάσεις και φυσικά επαναληπτικούς εμβολιασμούς καθώς έχουμε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το πρόγραμμα «υγεία για όλους» για ένα χρόνο. Η προσέλευση των Ρομά ήταν ιδιαίτερα σημαντική».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot