FOLLOW US: facebook twitter

Πρωτοφανής επίθεση σε πυροσβέστες από ΡΟΜΑ

Ημερομηνία: 28-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

roma-epithesi-pyrosvestiki4

Την παραμονή των Χριστουγέννων στον Πύργο σε κατάσβεση πυρκαγιάς

Τους τραυμάτισαν και προκάλεσαν ζημιές σε πυροσβεστικό όχημα

 Πρωτοφανή επίθεση δέχθηκαν δύο πυροσβέστες σε επιχείρηση κατάσβεσης κατάσβεσης πυρκαγιάς που ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στην είσοδο της πόλης του Πύργου. Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την προανάκριση μετά τη σύλληψη των δύο δραστών το απόγευμα των Χριστουγέννων, ο εμπρησμός των παραπηγμάτων έγινε για λόγους ερωτικής αντιζηλίας. Οι δράστες οδηγήθηκαν χθες στην Ανακρίτρια Πύργου.

roma-epithesi-pyrosvestiki1

Η επίθεση και ο εμπρησμός

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα την παραμονή των Χριστουγέννων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, κλήθηκε για να σβήσει τη φωτιά που είχε ξέσπασε στα παραπήγματα των ΡΟΜΑ σε οικόπεδο μπροστά από το νοσοκομείο του Πύργου στον κόμβο Φιλοθέης.roma-epithesi-pyrosvestiki2

Οι πυροσβέστες με το όχημα Ν41 μόλις έφτασαν στο χώρο και επιχείρησαν να πλησιάσουν στην εστία της φωτιάς για την κατάσβεση, δέχθηκαν απρόκλητα επίθεση από ομάδα ΡΟΜΑ που προφανώς δεν ήθελα να σβήσει η φωτιά αυτή. Με καδρόνια και με πέτρες οι ΡΟΜΑ επιτέθηκαν στους πυροσβέστες σπάζοντας το παρμπρίζ του πυροσβεστικού οχήματος και το παράθυρο της πόρτας του οδηγού και χτυπώντας τους.  Άμεσα οι πυροσβέστες υποχώρησαν και ενημέρωσαν την υπηρεσία τους και την Αστυνομία.

roma-epithesi-pyrosvestiki3

Το όχημα επέστρεψε στο χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου και οι πυροσβέστες οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Πύργου για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Τα παραπήγματα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ στο χώρο βρέθηκαν φιάλες υγραερίου που θα μπορούσαν να εκραγούν και να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατό όποιον βρισκόταν εκεί.

roma-epithesi-pyrosvestiki7

Για τα μάτια μας τσιγγάνας

Για λόγους ερωτικής αντιζηλίας έφτασαν οι ΡΟΜΑ να κάψουν τα παραπήγματα το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων στην περιοχή του νοσοκομείου στον Πύργο. Η κόντρα ανάμεσα σε δύο οικογένειες για τα μάτια μας γυναίκας της φυλής, οδήγησε στα άκρα. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες άτομα από καταυλισμό ΡΟΜΑ στην περιοχή της Κεραίας Πύργου πήγαν στον άλλο καταυλισμό και έβαλαν φωτιά. Όταν έφτασαν οι πυροσβέστες – σχετικά γρήγορα μιας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής – η κατάσβεση της φωτιάς τους χαλούσε τα σχέδια της ολοκληρωτικής καταστροφής για λόγους αντεκδίκησης και έτσι επιτέθηκαν στους πυροσβέστες για να τους αποτρέψουν. Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου που συνεργάστηκαν με το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Πύργου, έφτασαν στα ίχνη των δραστών και στον εντοπισμό  και τη σύλληψη τους το απόγευμα των Χριστουγέννων.

roma-epithesi-pyrosvestiki6

Ο πρώτος δράστης συνελήφθη μετά από καταδίωξη στην οδό Αλφειού στο ύψος του ΓΟΕΒ, ενώ ο δεύτερος συνελήφθη ενώ μετέβη με ομόφυλούς του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία πιθανότατα για να προκαλέσει εκ νέου επεισόδιο.

roma-epithesi-pyrosvestiki5

Ο ένας από τους δράστες που συνελήφθη κατά την προανάκριση εξήγησε γιατί έγιναν όλα και απέδωσε το περιστατικό στην ερωτική αντιζηλία που υπήρχε. Η επίθεση στους πυροσβέστες ήταν μια πράξη αντίδρασης τη στιγμή εκείνη. Οι δράστες που αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για την επίθεση στο πυροσβεστικό όχημα και τους πυροσβέστες οδηγήθηκαν στην Ανακρίτρια Πύργου όπου πήραν προθεσμία 48χ ωρών, για να απολογηθούν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot