FOLLOW US: facebook twitter

Πρωτοφανές: Καλοκαίρι στην Ηλεία χωρίς καύσωνα-Πολλές βροχές, ήπιες θερμοκρασίες και αστάθειες-Τι δήλωσε ο Θ. Κονδύλης

Ημερομηνία: 27-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Το καλοκαίρι φέτος δεν ήρθε στην Ελλάδα. Και κυρίως στην Ηλεία, που κάθε χρονιά είχαμε συνηθίσει σε υψηλές θερμοκρασίες για τουλάχιστον δύο μήνες και καύσωνες. Το καλοκαίρι του 2018 χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο υετοφόρα με πολλές βροχές και «φθινοπωρινό» χαρακτήρα.

Ο προγνώστης καιρού, συνιδρυτής του metar.gr και ιδιοκτήτης μετεο-διαδικτυακών καμερών στην Ηλεία, Θοδωρής Κονδύλης, μας μίλησε για την εικόνα που παρουσίασε το καλοκαίρι που μας αποχαιρετά και μάλλον με βροχές… «Από τα πιο υετοφόρα καλοκαίρια είναι το φετινό του 2018, με τον Ιούνιο να συμπεριφέρεται σαν Οκτώβρης. Στον Πύργο καταγράφηκαν περισσότερα από 140 χιλιοστά ύψος βροχής και πάνω από 170 χιλιοστά στα ορεινά!!! Επίσης δεν καταγράφηκε κανένα επεισόδιο καύσωνα στο νομό, ούτε ένα 24ωρο που θα μπορούσε να πληροί τις προϋποθέσεις συνθηκών καύσωνα. Στον Πύργο για παράδειγμα δεν ξεπέρασε ο υδράργυρος τους 37 βαθμούς, το ίδιο ισχύει βέβαια και στον υπόλοιπο νομό.

Σε ότι αφορά την αιτία του «κακού», ο Θοδωρής Κονδύλης εξήγησε πως το καλοκαίρι ήταν ήπιο, όχι μόνο στην Ηλεία ή γενικότερα στην Ελλάδα, αλλά συνολικά στη νοτιοανατολική Ευρώπη. «Η κάθοδος ψυχρότερων αερίων μαζών, που λιμνάζουν στα ανώτατα στρώματα της ατμόσφαιρας, δημιουργεί αυτόν τον άστατο καιρό. Αυτή η κυκλοφορία στην ατμόσφαιρα θα διατηρηθεί, έτσι ψυχρές μάζες θα αρχίζουν να καλύπτουν τα ανώτατα στρώματα της ατμοσφαίρας εκ νέου στην περιοχή μας δημιουργώντας άστατο καιρό τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της νέας εβδομάδας» δίνοντάς μας και μια πρόγνωση για το φινάλε του Αυγούστου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος