FOLLOW US: facebook twitter

Πρωτομαγιά στους καταρράκτες Νεμούτας

Ημερομηνία: 04-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Πέρασαν αξέχαστα οι πεζοπόροι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομάδας ανάδειξης των καταρρακτών

Μια αξέχαστη Πρωτομαγιά στους Καταρράκτης της Νεμούτας,  , δίπλα στο ποτάμι,  σε έναν τόπο που ξέρει καλά να κρύβει τους θησαυρούς του που με τόσο υπομονή έχει δημιουργήσει η φύση και μας περιμένει να τους ανακαλύψουμε, πέρασαν οι λάτρεις της πεζοπορίας στους δίπλα στον μυθικό ποταμό Ερύμανθο. Την πεζοπορία διοργάνωσε η Ομάδα ανάδειξης των Καταρρακτών Νομούτας και συμμετείχαν ο Πεζοπορικός Σύλλογος Πύργου αλλά και μέλη άλλων συλλόγων και ανθρώπων που είναι εραστές της φύσης και έχουν κάνει την πεζοπορία τρόπο ζωής.

Η πεζοπορία ξεκίνησε από την πλατεία της Νεμούτας στις 9.30 το πρωί, η διαδρομή των 6 περίπου χιλιομέτρων ήταν σχετικά εύκολη – ειδικά για τους πιο έμπειρους- στο μεγαλύτερο μέρος της, ενώ ο προορισμός τους ήταν οι καταρράκτες. Οι πεζοπόροι απόλαυσαν την ομορφιά της φύσης, αρκετοί αν και το νερά είναι τέτοια εποχή παγωμένα έκαναν μπάνιο στους καταρράκτες, ενώ άλλοι προτίμησαν το ποτάμι του Ερυμάνθου, φωτογραφήθηκαν και ξαπόστασαν για αρκετή ώρα.

Η Τοπική Κοινότητα Νεμούτας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας διοργάνωσε γιορτή διπλά στον Ερύμανθο στην τοποθεσία ΣΕΙΝΤΑΓΑ , με μουσική και φαγητό μετά στις 11, όπου δόθηκε και η συνέχεια της εξόρμησης των πεζοπόρων, και όχι μόνο, γιατί στο γλέντι συμμετείχαν και πολλοί άλλοι επισκέπτες της περιοχής. Στο τέλος, αγροτικά αυτοκίνητα αφού ολοκληρώθηκε η πεζοπορία, επέστρεψαν όσους συμμετείχαν στο χωριό της Νεμούτας για να πάρουν το δρόμο της επιστροφής. Μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία για όλους!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος