FOLLOW US: facebook twitter

Σε εγρήγορση οι παραγωγοί μετά την συγκομιδή της Κορινθιακής σταφίδας από την Ο.Π Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 05-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”26873″ img_size=”full”][vc_column_text]Προχωρά με καλούς ρυθμούς η συγκέντρωση κορινθιακής σταφίδας από την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας. Έως την περασμένη Παρασκευή είχαν συγκεντρωθεί 500 τόνοι και αναμένεται να υπάρξει και συνέχεια. Ο πρόεδρος της Ο.Π. Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος τόνισε πως οι παραγωγοί δείχνουν εμπιστοσύνη και προσέρχονται στις αποθήκες για παράδοση προϊόντος. «Πρέπει να κάνουμε προσπάθειες για να γίνει μια η ομάδα γιατί δεν είναι μόνο η τιμή του προϊόντος, αλλά και το κόστος παραγωγής.

Ανακοίνωσε η ΣΚΟΣ τιμή στο 1 ευρώ. Η τιμή είναι λίγη και τα έξοδα πάρα πολλά. Εγώ το τονίζω ότι για να έχουμε καλύτερη τιμή στην κορινθιακή σταφίδα, πρέπει η ομάδα να είναι οργανωμένη να έχει ποσότητα για να μπορεί να κάνει διαπραγμάτευση της τιμής.

Εμείς και την επόμενη χρονιά που έρχεται θα βοηθήσουμε τους παραγωγούς στο κόστος αλλά θα επιμένουμε και πάλι για μια ομάδα έτσι ώστε να έχουμε καλύτερα διαπραγμάτευση και να έχει ο παραγωγός την καλύτερη τιμή» εξήγησε.

Από την άλλη τόνισε πως αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγκομιδής και παράδοσης του προϊόντος, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση για να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου και οι επόμενες κινήσεις. «Πιέζουμε να πληρωθεί ο κόσμος από τα ΠΣΕΑ τις ζημιές που έπαθε το Σεπτέμβρη του 2016 και να προχωρήσει η αναδιάρθρωση της καλλιέργειες με οικονομική βοήθεια από το κράτος.

Θα καλέσουμε εντός του Σεπτεμβρίου σε Γενική Συνέλευση τους σταφιδοπαραγωγούς και τους τονίζω μετά το τέλος της συγκομιδής και της παραλαβής του προϊόντος, να είναι έτοιμοι για τη ΓΣ για να λάβουμε αποφάσεις και δεν πρέπει να λείπει κανείς» επισήμανε ο κ. Βαλιανάτος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot