FOLLOW US: facebook twitter

Προτάσεις ύψους 2 εκ. ευρώ υποβάλει το Νοσοκομείο Πύργου για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα»-Ανανέωση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και ενεργειακή αναβάθμιση

Ημερομηνία: 06-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Έτοιμες είναι οι δύο προτάσεις της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου για χρηματοδότηση  από το ΕΣΠΑ που αφορούν την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας θα υποβληθεί πρόταση με τίτλο «Προμήθεια βιοιατρικού εξοπλισμού Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας – Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου» συνολικού προϋπολογισμού 410 χιλ. ευρώ για ένταξη και χρηματοδότηση στα πλαίσια του άξονα προτεραιότητας  «Ανάπτυξη – Εκσυγχρονισμός– συμπλήρωση κοινωνικών υποδομών, υποδομών υγείας και εκπαίδευσης»  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα».

Η πρόταση περιλαμβάνει τα παρακάτω είδη:

1. Σταθμός παρακολούθησης με 6 παρακλίνια μόνιτορ για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

2. Δυο(2) αναισθησιολογικά μηχανήματα

3. Υπερηχοτομογράφος γενικής χρήσης για το Ακτινολογικό

4. Δυο (2) αναπνευστήρες για ΜΕΘ

5. Ψηφιοποιητής με δύο εκτυπωτές για το Ακτινολογικό

6. Ηλεκτροεγκεφαλογράφος

7. Δέκα (10) κλίνες για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

8. Δύο (2) κλίνες για τη Μονάδα Εμφραγμάτων

Παράλληλα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας της Τρίτης εγκρίθηκαν η ηλεκτρομηχανολογική μελέτη, οι τεχνικές προδιαγραφές και το σχέδιο διακήρυξης που θα ενσωματωθούν στην πρόταση η οποία θα υποβληθεί στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα» για την ενεργειακή αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Μονάδας συνολικού προϋπολογισμού1,5 εκατ. ευρώ.

Η πρόταση περιλαμβάνει:

Αντικατάσταση καυστήρων λεβήτων- ατμογεννητριών

Ενεργειακή αναβάθμιση συστήματος ψύξης

Ηλιοθερμικό σύστημα

Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων

Κεντρικό σύστημα ελέγχου (BMS)

Φωτοβολταικό σύστημα

Σύστημα καταγραφής & Επιτήρησης καταναλώσεων

Συστήματα σκίασης

Πιεστικό συγκρότημα

Εγκατάσταση πεπιεσμένου αέρα

«Στόχοι στρατηγικής σημασίας»

Στόχους στρατηγικής σημασίας, χαρακτήρισε την ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αλλά και τη μείωση του ενεργειακού κόστους που θα επιτευχθεί με τα δυο αυτά έργα, ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος. «Δουλέψαμε εντατικά και διαμορφώσαμε δυο προτάσεις για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για προτάσεις ώριμες, ρεαλιστικές και απόλυτα συμβατές με το «προφίλ» της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου. Παρά τη θερινή περίοδο το προσωπικό εργάστηκε σε υψηλές ταχύτητες ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αντίστοιχων προσκλήσεων. Τόσο η μείωση του ενεργειακού κόστος (υπολογίζουμε να φτάσει τις 200 χιλ. ετησίως) όσο και η ανανέωση του «κουρασμένου και γερασμένου» ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αποτελούν στρατηγικής σημασίας στόχοι. Ελπίζουμε ότι η προσπάθειά μας θα δικαιωθεί. Μόλις ολοκληρωθούν οι υποβολές, συνεχίζουμε με την επόμενη πρόκληση και συγκεκριμένα με την υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με σκοπό την προμήθεια επιπλέον ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη βρισκόμαστε σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και ωριμότητας. Έχουμε βουτήξει στα βαθιά, πιστεύουμε  θα τα καταφέρουμε!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος