FOLLOW US: facebook twitter

Προτάσεις για διασκέδαση: Σάββατο 20 Μαρτίου

Ημερομηνία: 17-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα, Πολιτισμός

katsikonouris

«Αυτί και μάτι του δραματουργού» από τον βραβευμένο θεατρικό συγγραφέα Β. Κατσικονούρη

 Ένα ενδιαφέρον σεμινάριο για τη συγγραφή του θεατρικού έργου διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαρτίου και ώρα 16:00 στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας στον Πύργο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Το σεμινάριο θα έχει τρίωρη διάρκεια, απευθύνεται σε μέλη θεατρικών ομάδων, εκπαιδευτικούς αλλά και το ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται για τη θεατρική τέχνη και εισηγητής θα είναι ο βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας Βασίλης Κατσικονούρης. Πρόκειται για μια συνάντηση που αποσκοπεί στην άσκηση και εξάσκηση του δραματουργικού βλέμματος πάνω στον κόσμο και στα πράγματα. Στην ανίχνευση του ανθρώπινου δράματος πίσω και πέρα από τους μηχανισμούς της καθημερινότητας. Στην ανασύστασή του και στην αναδημιουργία του επί σκηνής. Ως θεατρικό έργο.

Για το σεμινάριο έχει εκδηλωθεί ζωηρό ενδιαφέρον, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν και παραμένει ανοικτή μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Μαρτίου στη Γραμματεία του Φεστιβάλ στον Πύργο (τηλ.2621031615 και olympiaiff@gmail.com).

konstantinidis

Παρουσίαση του βιβλίου «Αθανασία» του Ν. Κωνσταντινίδη από τη Μικτή Χορωδία Πύργου

Το νέο βιβλίο του Νίκου Ι. Κωνσταντινίδη «Αθανασία» από τις εκδόσεις Παπαζήση, παρουσιάζει το προσεχές Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, στις 8.30 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο της ΠΕ Ηλείας, η Μικτή Χορωδία Πύργου. Την παρουσίαση θα κάνει ο Παύλος Αυγερινόπουλος και η Μικτή Χορωδία Πύργου, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσει και ο ίδιος ο συγγραφέας.

seminario-mousiki-kinitikes-dexiotites-1

«Η μουσική ως μέσο ανάπτυξης κινητικών δεξιοτήτων»

Το Ωδείο Μουσική Διαδρομή ΝΤΟ-ΡΕ-ΜΙ διοργανώνει στο χώρο του το Σάββατο 18 Μαρτίου από τις 11:00 έως τις 14:00 σεμινάριο με θέμα: «Η μουσική ως μέσο ανάπτυξης κινητικών δεξιοτήτων». Η μουσική αποτελεί βασικό ερέθισμα, επιδρά και συμβάλει στην ανάπτυξη της ανθρώπινης κίνησης σ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας από την πρώτη ήδη βρεφική ηλικία. Το βάρος, ο χρόνος, ο χώρος, η ταχύτητα, η ένταση είναι μερικά από τα στοιχεία που μας βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε τα μέλη του σώματος  μας. Το σώμα μας χρησιμοποιείται σαν ηχητική πηγή για την εμπέδωση των μουσικών εννοιών μέσω της κίνησης μας.

Το σεμινάριο, του οποίου την παρουσίαση έχει αναλάβει η κα Γαβριέλλα Πούπα, απευθύνεται κυρίως σε νηπιαγωγούς, δασκάλους, βρεφονηπιοκόμους, μουσικούς, θεατρολόγους, γονείς. Το πρόγραμμα σεμιναρίου περιλαμβάνει: Κινητικά παιχνίδια από την πρώτη βρεφική ηλικία – Δημιουργική-εκφραστική κίνηση και μέσα υποβολής της κίνησης – Παιχνίδια ανάπτυξης κινητικών δεξιοτήτων – Χρήση του σώματος σαν ηχητική πηγή.

Κόστος  συμμετοχής: 20 ευρώ (15 ευρώ για φοιτητές, ανέργους). Με τη λήξη του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής και οι σημειώσεις του σεμιναρίου. Οι ενδιαφερόμενοι  καλούνται να δηλώσουν  την συμμετοχή τους ως την Παρασκευή 17 Μαρτίου στη διεύθυνση: Δεληγιάννη 5Α-Πύργος, τηλ:2621034278 / 6972222996, Email:p.arts@hotmail.gr

kokkinomallis-papas-1

«Ο Κοκκινομάλλης Παπάς»: Διαδραστική αφήγηση στο ΝΤΟ ΡΕ ΜΙ

Την εκπαιδευτικού χαρακτήρα ιστορία «Ο Κοκκινομάλλης Παπάς» μέσω διαδραστικής αφήγησης παρουσιάζει το Ωδείο Μουσική Διαδρομή ΝΤΟ-ΡΕ-ΜΙ αυτό το Σάββατο 18 Μαρτίου στο χώρο του. Πρόκειται για μια ιστορία βασισμένη στη ζωή και το έργο του Αντώνιο Βιβάλντι, όπου τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά. Θα πραγματοποιηθούν δύο αφηγήσεις για διαφορετικές ηλικίες τις ώρες 17:00-18:00 για παιδιά από 3-5 ετών και 18:00-19:00 για παιδιά από 5 ετών και άνω. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Γενική είσοδος: 6 ευρώ. Τηλ: 2621034278-6972222996.

odeio-1

Ετήσια συναυλία του τμήματος Φωνητικής του Δημοτικού Ωδείου Αμαλιάδας

Με μελωδίες και τραγούδια γνωστών Ελλήνων και ξέων συνθετών, θα πλημμυρίσει το βράδυ του Σαββάτου, το Λαζαράκειο δημοτικό θέατρο Αμαλιάδας, όπου θα δοθεί η Ετήσια συναυλία του τμήματος φωνητικής του Δημοτικού Ωδείου Αμαλιάδας. Η μουσική εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8.30 μμ και θα διαρκέσει έως τις 10 το βράδυ, με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα. Τη συναυλία διοργανώνουν το Ν.Π.Δ.Δ. «Ο ΗΛΕΙΟΣ» και το Δημοτικό Ωδείο Αμαλιάδας.

rex-imam-1

Οι «Imam Baildi» ζωντανά στο «Rex+»

Oι Imam Baildi μετά απο δύο χρόνια επιστρέφουν στον Πύργο και ετοιμάζονται να δώσουν ένα ακόμα μεγάλο πάρτυ όπως πάντα, με εφόδιο τη σκηνική τους παρουσία που στις μεγάλες σκηνές είναι ακόμα πιο εκρηκτική, τα κομμάτια που αγαπάει ο κόσμος, και, φυσικά, καινούριες ιδέες και εκπλήξεις, που δεν παραλείπουν ποτέ να εντάξουν στο πρόγραμμά τους.

Η συνταγή του Imam Baildi είναι ένας συνδυασμός μουσικών γεύσεων που φέρνουν κοντά το παλιό με το καινούριο, την Ελλάδα με τον κόσμο. Την ιδέα αυτή μετέφεραν στον κόσμο της μουσικής ο Ορέστης και Λύσανδρος Φαληρέας, μαζί με το ομώνυμο συγκρότημα. Στην κουζίνα τους, η ατμόσφαιρα του παλιού ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού συναντά τη σύγχρονη παραγωγή και ενορχήστρωση.

Στη σκηνή του «Rex+» το Σάββατο στις 9 το βράδυ, επτά άτομα συνδυάζουν ήχους από παλιά ελληνικά κομμάτια, δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις, latin, hip-hop και ηλεκτρονική μουσική σε μια συναυλιακή συνταγή που είναι πλέον δοκιμασμένη σε πάνω από 500 εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

fuego-18years-1

18 χρόνια «Fuego»

Το Σάββατο 18 Μαρτίου το «Fuego» στον Πύργο συμπληρώνει 18 χρόνια λειτουργίας και διοργανώνει ένα γενέθλιο πάρτυ με πολλά δώρα και special εφέ!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος