FOLLOW US: facebook twitter

Προτάσεις για διασκέδαση: Κυριακή 7 Μαΐου

Ημερομηνία: 07-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Διασκέδαση, Νέα

«Η τελευταία μαύρη γάτα»

Το 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας την Κυριακή 7 Μαΐου στις 8μ.μ. παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Η τελευταία μαύρη γάτα» σε διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Ευγένιου Τριβιζά.

Η τελευταία μαύρη γάτα είναι ένα αλληγορικό παραμύθι με ιστορικές αναφορές, είναι η ιστορία του ανελέητου διωγμού των μαύρων γάτων, που σαν αποδιοπομπαίοι τράγοι θεωρούνται υπεύθυνοι για όλα τα προβλήματα του τόπου τους. Μια ιστορία ηρωικής αντίστασης στις δεισιδαιμονίες, τις φυλετικές διακρίσεις ,το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, από τον αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους ποιητή παραμυθιών, που συνδυάζει το λυρισμό με το χιούμορ, τη συγκίνηση με το μυστήριο, την απόγνωση με την ελπίδα!

Το έργο φέρνει στην επιφάνεια οδυνηρές αλήθειες των καιρών μας και διδάσκει τα παιδιά και εμάς  τους μεγαλύτερους να αναγνωρίζουμε τις «σύγχρονες μαύρες γάτες», να στιγματίζουμε την εγκληματικότητα, να διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή, στη διαφορετικότητα, στην ανθρωπιά.

 

Θέατρο Σκιών στη Γαστούνη: «Οι χοροί και οι μουσικές του Μπερντέ»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το γαϊτανάκι» διοργανώνει την εκδήλωση «Οι χοροί και οι μουσικές του Μπερντέ» με θέατρο σκιών-Καραγκιόζη και σας προσκαλεί την Κυριακή 7 Μαΐου στις 8:30μ.μ. στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης, για να σας ταξιδέψει από το «πανί της νοσταλγίας» στην Κίνα στο «λευκό μου σεντονάκι» στην Ελλάδα. Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους. ‘Ενα διαφορετικό ταξίδι στο Θέατρο Σκιών, στον Καραγκιόζη, στην πορεία του μέχρι να φτάσει στον ελλαδικό χώρο και στον ρόλο του τραγουδιού, του ήχου, της μουσικής και του χορού στις παραστάσεις του. Κάθε φιγούρα–ήρωας στον μπερντέ έχει το δικό της «σήμα» (μουσικό και χορευτικό).. Ένα γλέντι όπως τότε που οι μουσικοί βρίσκονταν μπροστά από τον Μπερντέ και στο τέλος της παράστασης στήνονταν ολόκληρα γλέντια.. Μουσική-λόγος-κίνηση εν δράσει..


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot