FOLLOW US: facebook twitter

Προτάσεις για διασκέδαση: Κυριακή 11 Ιουνίου

Ημερομηνία: 11-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Διασκέδαση, Νέα

1η Ποδηλατική Αιμοδοσία Πύργου

Μια διαφορετική ποδηλατική βόλτα, μια βόλτα με ποδήλατα ευαισθητοποίησης για την εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται την Κυριακή 11 Ιουνίου στον Πύργο με έναν σκοπό: Την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και την προώθηση του κοινωνικού μηνύματος «Δωρίζοντας αίμα σώζεις μια ζωή».

Η 1η Ποδηλατική Αιμοδοσία Πύργου, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντική Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου όπου φίλοι ποδηλάτες της πόλης του Πύργου, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια μικρή ποδηλατοβόλτα στους δρόμους του Πύργου και στο τέλος αυτής, όσοι το επιθυμούν να αιμοδοτήσουν και δωρίσουν μία φιάλη αίμα ή να μάθουν πως μπορούν να σώσουν μια ζωή με 5 λεπτά από το χρόνο τους.

Την εκδήλωση διοργανώνει το ELI8 WHEELERS CYCILING CLUB και συμμετέχουν φίλοι του ποδηλάτου και ποδηλατικοί σύλλογοι του Πύργου αλλά και όλης της Ηλείας, με την υποστήριξη βεβαίως του Σταθμού Αιμοδοσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου του Γ.Ν Ηλείας. Αφετηρία της 1ης ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΠΥΡΓΟΥ θα είναι το Λάτσειο δημοτικό Μέγαρο Πύργου στις 7.30 το απόγευμα. Να είμαστε όλοι εκεί!

 

 

Κουκλοθέατρο στο Κατάκολο

Το Πολιτιστικό Πάρκο σε συνεργασία με το Κουκλοθέατρο ‘ΑΡΓΩ’ διοργανώνει την πρωτότυπη Κουκλοθεατρική Παράσταση ‘ΤΟ ΜΕΛΩΔΕΝΙΟ ΧΩΡΙΟ’ που θα λάβει χώρα στο Epihotel Odysseas στο Κατάκολο. Αφήστε τους έμπειρους εμψυχωτές μας να αναλάβουν δράση και χαρίστε στον εαυτό σας λίγες στιγμές χαλάρωσης στη πισίνα μας όσο διαρκεί το πρόγραμμα.Η παράσταση εξιστορεί τις περιπέτειες 2 αηδονιών που ζουν σε ένα πανέμορφο δάσος. Καθώς οι κάτοικοι του χωριού περιμένουν να παρακολουθήσουν τη γιορτή της μουσικής, η νεράιδα των ονείρων με τη μαγική της σκόνη τους κάνει να κοιμηθούν και να ονειρευτούν! Τα παιδιά παρακολουθούν ζωντανά το όνειρο των δύο πουλιών, που έχουν μεταμορφωθεί σε ανθρώπους, με στόχους για το μέλλον.Η ιστορία μας εκτός του ότι καλλιεργεί τη φαντασία και την κριτική ικανότητα των παιδιών, παράλληλα ενισχύει την δημιουργικότητα, την αναγνώριση της αξίας της φιλίας και προάγει την περιβαλλοντική συνείδηση. Πολλαπλά ερεθίσματα για την υγιεινή διατροφή, για τη φροντίδα και τον σεβασμό για τη φύση, γίνονται μέσα από πλήθος αναφορών. Μετά το τέλος της παράστασης τα παιδιά ακολουθούν τους πρωταγωνιστές σε ένα μαγικό ταξίδι και έτσι έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους ηθοποιούς και τις κούκλες Marotte μέσα από ένα διαδραστικό, διασκεδαστικό παιχνίδι. Το Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή στις 11 Ιουνίου και ώρα 11:30. Η συμμετοχή είναι 3 ευρώ/παιδί.

Για να δηλώσετε συμμετοχή καλέστε μας στο 26210 41162 ή στο email: odysseas@politistikoparko.com

Υπεύθυνη: Δώρα Λιαροπούλου

 

Μια βραδιά αφιερωμένη στην Εύη Πάλλα

ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟΝ -Λέσχη Βιβλίων Αμαλιάδας και Εργαστήρι Ζωγραφικής της Παπαχριστοπούλειου ετοιμάζουν την Κυριακή μια τρυφερή γιορτή.

Στις 31 του Μάη 2017 ολοκληρώθηκε και ο 4ος κύκλος των εργαστηρίων του ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟΥ και πλέον όλα τα μέλη και οι φίλοι, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι, ετοιμάζονται για την γιορτή τους, που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 11 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας. Όλα τα τμήματα του ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟΥ, μαζί με τη Λέσχη Ανάγνωσης Αμαλιάδας και το Εργαστήρι Ζωγραφικής, θα συναντηθούν για να κουβεντιάσουν τον προγραμματισμό της νέας περιόδου, που ξεκινά τον προσεχή Οκτώβριο. Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους «Καλούμε όλους τους εθελοντές που στηρίζουν τα προγράμματά μας, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους, φίλους και συνοδοιπόρους μας, φίλους των φίλων μας, τους εκατοντάδες συμπολίτες μέλη του δανειστικού τμήματος της βιβλιοθήκης αλλά και όλους όσους αγαπούν το βιβλίο να βρεθούμε μαζί σε μια τρυφερή και ενδιαφέρουσα βραδιά. Οι εθελοντές έχουν ήδη ετοιμάσει υλικό για τις 11 Ιουνίου! Μουσική, γλυκά (χειροποίητα) και πολλά άλλα ενδιαφέροντα… Η βραδιά είναι αφιερωμένη στην πρόεδρό μας Εύη Πάλλα-Χρονοπούλου, την «δική μας Εύη», που έφυγε πριν λίγο καιρό για το μεγάλο ταξίδι, βυθίζοντάς μας στη θλίψη και τη μελαγχολία. Θα μιλήσουμε για το έργο της, για τα όνειρά της, για την εργώδη προσπάθειά της να δημιουργεί μέσα στο Παπαχριστοπούλειο ένα πόλος πολιτισμού για την πόλη και τους κατοίκους της… Θα τη θυμηθούμε όλοι μαζί ανακεφαλαιώνοντας το σπουδαίο έργο της, την προσφορά της…. Και θα σηκώσουμε μανίκια για τη συνέχεια… ως υπόσχεση!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος