FOLLOW US: facebook twitter

Προς μείωση εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Ημερομηνία: 04-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”70092″ img_size=”full”][vc_column_text]Ελαφρύνσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες, σύμφωνα με πληροφορίες  θα περιλαμβάνει το πακέτο παροχών που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ.

Αναλυτικά, αρμόδια κυβερνητική επιτροπή εξετάζει τη δυνατότητα ελάφρυνσης των εισφορών που καταβάλουν στον ΕΦΚΑ ορισμένες κατηγορίες αυτοαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Η εισφορά 20% επί του εισοδήματος υπέρ του κλάδου σύνταξης εξετάζεται να μειωθεί στο 13.3%, ποσοστό που αντιστοιχεί στην εργοδοτική εισφορά την οποία καταβάλλουν οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Σήμερα η κατώτατη εισφορά ανέρχεται σε 167 ευρώ το μήνα (20% υπέρ του κλάδου σύνταξης και 6.95% υπέρ του κλάδου υγείας).

Η μειωμένη εισφορά που εξετάζεται να καταβάλλουν οι επαγγελματίες από 01/01/2019 δεν θα είναι κάτω από 100 ευρώ το μήνα.

Η ελάφρυνση κρινεται αναγκαία καθώς η πιθανολογούμενη αύξηση του κατώτατου μισθού θα παρασύρει ανοδικά και τις κατώτατες εισφορές οι οποίες υπολογίζονται με βάση τον κατώτατο μισθό.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η ελάφρυνση θα αφορά λίγους που επιβαρύνονται υπέρμετρα καθώς το 85% των ελεύθερων επαγγελματιών καταβάλλουν χαμηλότερα ασφάλιστρα σε σχέση με το παρελθόν.

Επιπλέον, παρέμβαση αναμένεται και στην περίπτωση της εισφοράς υπέρ εφάπαξ και επικουρικής σύνταξης που οφείλουν να καταβάλλουν περίπου 200.000 αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι και μηχανικοί.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot