FOLLOW US: facebook twitter

Προκήρυξη πρωταθλημάτων ΕΠΣΗ: Γιατρός αγώνα και φαρμακευτικό υλικό

Ημερομηνία: 24-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σύμφωνα με την προκήρυξη των πρωταθλημάτων που εξέδωσε η ΕΠΣ Ηλείας, στους αγώνες Α1, A2 Κατηγορίας (κανονικής διάρκειας, play off και play out) και play off και play out της Β΄ Κατηγορίας είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρού (η οποία θα αναγράφεται στο Φ.Α. και θα αποδεικνύεται με την υπογραφή και τη σφραγίδα του γιατρού) με ευθύνη του γηπεδούχου σωματείου. Σε περίπτωση απουσίας γιατρού ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και το γηπεδούχο σωματείο θα υφίσταται τις κυρώσεις που προβλέπονται από το άρθρο 3,16§2α  ΚΑΠ.

Στους αγώνες της Β΄ και Γ΄ κατηγορίας (κανονικής διάρκειας) είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρού, νοσηλευτή ή διασώστη (Κ.Α.Π. άρ. 16 παρ. 2 β). Σε περίπτωση απουσίας των, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και το γηπεδούχο σωματείο θα υφίσταται τις κυρώσεις που προβλέπονται από το άρθρο 3,16§2α,β ΚΑΠ.

Κάθε ομάδα πρέπει να είναι εφοδιασμένη με το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό και λοιπά μέσα πρώτων βοηθειών.

Ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να ελέγχει για την ύπαρξη φαρμακείου και στα δύο διαγωνιζόμενα σωματεία. Εάν δεν υπάρχει φαρμακείο θα αναφέρει τούτο στις παρατηρήσεις του στο φύλλο αγώνα και το υπαίτιο σωματείο θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 100 ευρώ. Σε αντίθετη περίπτωση ο διαιτητής θα τιμωρείται από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο με ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων για δύο (2) τουλάχιστον μήνες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος