FOLLOW US: facebook twitter

Προβληματισμός και ανησυχία για το 2ο Δημ. Σχολείο Γαστούνης: Εντοπίστηκαν σημαντικά προβλήματα στο κτίριο

Ημερομηνία: 18-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57935″ img_size=”full”][vc_column_text]Λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με την κατάσταση του κτιρίου που στεγάζει το 2ο δημοτικό σχολείο Γαστούνης, έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα και το πόρισμα των μηχανικών των Κτιριακών Υποδομών που πραγματοποίησε αυτοψία, αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Η εικόνα του σχολείου σε ότι αφορά τον φέροντα οργανισμό προβληματίζει καθώς σε πολλά σημεία έχουν απογυμνωθεί τα σίδερα του οπλισμού από το τσιμέντο. Το κτίριο έχει χτιστεί στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και πλησιάζει τα 40 χρόνια χρήσης. Η δημοτική αρχή, μαζί με την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας και τη διεύθυνση του σχολείου, εξετάζουν πιθανές λύσεις, αν η εξέλιξη λάβει αρνητική τροπή σε ότι αφορά το πόρισμα των μηχανικών, με μεταφορά των μαθητών σε άλλο σχολείο και διαφοροποίηση του διδακτικού ωραρίου.

Η αυτοψία στο σχολείο από το κλιμάκιο των μηχανικών έγινε στις 12 Απριλίου, μετά από έγγραφο του δήμου προς την «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ». «Αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση από την πλευρά του Δήμου, ο οποίος με τη σειρά του αναμένει την Τεχνική Έκθεση του κλιμακίου των μηχανικών των Κτιριακών Υποδομών. Οι μηχανικοί έλεγξαν τα προβλήματα που αναφέρονταν στο έγγραφο του Δήμου προς τις Κτιριακές Υποδομές» ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου Νίκος Κλάδης. Η διεύθυνση του σχολείου και οι γονείς αναμένουν τις εξελίξεις για το τι θα γίνει με τους μικρούς μαθητές. «Τα προβλήματα όντως είναι μεγάλα, άλλωστε δεν κρύβονται, τα βλέπετε κι εσείς. Στα προβλήματα αυτά αναφέρθηκε και ο ίδιος ο Δήμαρχος χθες που επισκέφθηκε το σχολείο μας και απευθύνθηκε ο ίδιος στους μαθητές, μεταφέροντας τους, αυτή την πραγματικά δύσκολη κατάσταση» σημείωσε ο κ. Κλάδης. Ο διευθυντής του σχολείου επιβεβαίωσε πως από τον δήμαρχο αναφέρθηκε και το ενδεχόμενο το σχολείο να κλείσει και οι 191 μαθητές του, να μεταφερθούν σε άλλο σχολείο. «Προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση με ψυχραιμία και υπευθυνότητα» σχολίασε ο κ. Κλάδης.

Όπως τόνισε ο ίδιος με την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο Αύγουστο, ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για τα προβλήματα που εντόπισε, ενώ στο πλαίσιο του έργου επισκευής και συντήρησης σχολικών μονάδων, εντάχθηκε το σχολείο σε πρόγραμμα επισκευής. «Μέσα από τις διαδικασίες αυτού τους προγράμματος αποκαλύφθηκε πρόσφατα το μέγεθος της ζημιάς» είπε ο κ. Κλάδης.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Παναγιώτης Ζεύλας, σε δηλώσεις του ανέφερε πως έχει προσκληθεί από τον δήμαρχο Πηνειού να συμμετάσχει σε ενημερωτική συνάντηση το απόγευμα της Πέμπτης στις 7, για το θέμα του 2ου δημοτικού σχολείου. Σημείωσε ακόμα πως «…τις προηγούμενες μέρες κλιμάκιο του αρμόδιου υπουργείου είχε πραγματοποιήσει αυτοψία στον χώρο. Δεν υπάρχει ωστόσο μέχρι και σήμερα καμία σχετική ενημέρωση όσο αφορά το πόρισμα του κλιμακίου».

Από την πλευρά της η γραμματέας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου Ευγενία Τσίγγανου, δήλωσε πως οι γονείς νιώθουν μετέωροι μετά την ενημέρωση που είχαν την Δευτέρα από τον διευθυντή. «Τα παιδιά συνεχίζουν να έρχονται στο σχολείο. Περιμένουμε το επίσημο πόρισμα. Δεν είμαστε μηχανικοί. Πάντως θα πρέπει να πω, πως από πέρυσι που αναλάβαμε το προεδρείο του Συλλόγου, η ενημέρωση που είχαμε και από τον προηγούμενο Διευθυντή του σχολείου ήταν πως είχε στείλει χαρτί στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για το προαύλιο και την υποστύλωση στις κολώνες. Δεν γνωρίζουμε κάτι περισσότερο. Η απόφασή μας, είναι να καλέσουμε μια Γενική Συνέλευση, παρουσία Δημάρχου την Πέμπτη το απόγευμα, προκειμένου να πάρουμε όλοι μία απόφαση και να δούμε τι θα γίνει. Αν κάποιος φοβάται μπορεί να κρατήσει το παιδί του στο σπίτι. Δε μπορούμε να πάρουμε απόφαση χωρίς την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης» σημείωσε η κα Τσίγγανου.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot