FOLLOW US: facebook twitter

Προβλήματα από την μεγάλη βροχόπτωση

Ημερομηνία: 14-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

katastrofes-vroxoptosi-1

Κυρίως στην περιοχή γύρω από τον Πύργο και τα κοντινά χωριά

Κυρίως η ύπαιθρος και τα χωριά γύρω από τον Πύργο «πλήρωσαν» την τελευταία κακοκαιρία που έπληξε την Ηλεία το Σάββατο. Πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν ακόμα και εκεί που είχαν γίνει καθαρισμοί στα αποστραγγιστικά κανάλια, που όμως αποδείχθηκαν μικρά να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο όγκο του νερού και τη ραγδαιότητα με την οποία σημειώθηκαν οι βροχοπτώσεις.

Δυνατές μπόρες δημιούργησαν προβλήματα στις περιοχές των βορειοανατολικών δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου Πύργου. Ελαιώνας, Αμπελώνας, Σώπι, Χειμαδιό, αλλά και τα πιο κοντινά Λαστέικα και Πράσινο. Ο όγκος του νερού της βροχής ήταν τέτοιος που πλημμύρισε εκτάσεις με καλλιέργειες ή οικόπεδα. Πολλοί κάτοικοι για λίγη ώρα – έως ότου αποτραβηχτούν τα νερά της βροχής έμειναν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους.

katastrofes-vroxoptosi-4

Τα κανάλια γύρω από την περιοχή του Πύργου τράβηξαν όλο τον όγκο των νερών της πρωινής κακοκαιρίας το Σάββατο. Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις λόγω του ότι είναι ακάθαρτα, πλημμύρισαν παρακείμενες εκτάσεις και κινδύνεψαν σπίτια.

katastrofes-vroxoptosi-2

Λίμνη θύμιζε η περιοχή της Συντριάδας από το νοσοκομείο έως την οδό Αγ. Γεωργίου. Ιδιαίτερα το νοσοκομείο γλίτωσε τα χειρότερα χάρη στη λειτουργία του συστήματος αποστράγγισης υδάτων που διαθέτει και βγάζει το νερό στα γύρω κανάλια.

Σε πολλά χωριά όπως ο Αμπελώνας και το Κουζούλι τα τοπικά ρέματα μετατράπηκαν σε ποτάμια και τρόμαξαν για τα καλά τους κατοίκους από τον όγκο του νερού που αντίκρυσαν να «κατεβάζουν»… Αλλά και η περιοχή της πρώην λίμνης Μουριάς καλύφθηκε από τα νερά της βροχής, που συνέβαλαν στον πρόσκαιρο επαναπλημμυρισμό της. Τις επόμενες ημέρες εφόσον δεν υπάρξουν άλλες βροχοπτώσεις, τα νερά της βροχής θα αποτραβηχτούν στα αποστραγγιστικά κανάλια του δικτύου του ΓΟΕΒ.

katastrofes-vroxoptosi-3

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για παροχή βοήθειας όμως δεν χρειάστηκε καθώς αφορούσε εξωτερικούς χώρους που απαιτείτο η χρήση μηχανημάτων έργου.

Λόγω της κακοκαιρίας οι αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων – πλην ενός που διεξήχθη στο Ενωσιακό γήπεδο – αναβλήθηκαν…

katastrofes2

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος