FOLLOW US: facebook twitter

Προβατίνα – φαινόμενο, γέννησε πέντε αρνιά

Ημερομηνία: 24-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Γεννητούρια εξαιρετικής σπανιότητας είχαμε την Κυριακή στην Ανδραβίδα. Στο κοπάδι του Σπύρου Κάρδαρη, μια προβατίνα αποδείχθηκε η «κότα με το χρυσό αυγό», αφού γέννησε πέντε αρνάκια.

Όταν το σύνηθες είναι να γεννιούνται δύο αρνιά σε κάθε περίπτωση και κάποιοι κτηνοτρόφοι νιώθουν τυχεροί αν η προβατίνα τους γεννήσει τρία, τέσσερα ή πέντε αρνιά σε μια γέννα, είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Μόνο που η συγκεκριμένη προβατίνα, το έχει ξανά κάνει το θαύμα της πέρυσι, όταν γέννησε ξανά πέντε αρνάκια. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία τα νεογέννητα αρνάκια χαίρουν άκρας υγείας και παίζουν με τη μητέρα τους, ενώ ο πανευτυχής κτηνοτρόφος κάνει λόγο για θαύμα. «Είχε συμβεί πάλι πέρυσι και δεν το πίστευα, αλλά δεν πίστευα ότι θα επαναληφθεί. Το είπα στον υπερήλικα πατέρα μου, που δεν θυμάται στη ζωή του να έχει συναντήσει κάτι ανάλογο. Δεν ξέρω αν είναι τα γονίδια της συγκεκριμένης προβατίνας που καταφέρνουν κάτι τέτοιο, αλλά είναι πραγματικά εξαιρετικά σπάνιο σε μια γέννα να έχουμε τόσα πολλά αρνάκια, ενώ το σύνηθες είναι δύο το πολύ τρία» εξήγησε ο κ. Κάρδαρης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος