FOLLOW US: facebook twitter

Πρεμιέρα σήμερα στην Αμαλιάδα για το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Ημερομηνία: 02-02-2018 | Συντάκτης:

Με ένα πανόραμα ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών παραγωγών της τελευταίας 2ετίας που θα προβληθούν στο Cine Cinema με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, κάνει πρεμιέρα σήμερα Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στην Αμαλιάδα, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας με συνδιοργανωτή το Δήμο Ήλιδας.

Οι προβολές ξεκινούν σήμερα Παρασκευή στις 18.00. Η εναρκτήρια ομιλία του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 18.30, ενώ μισή ώρα νωρίτερα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στη μεγάλη οθόνη τις ταινίες που δημιούργησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων της Αμαλιάδας κατά τη διάρκεια των κινηματογραφικών εργαστηρίων στο πλαίσιο του 2ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Αμέσως μετά την εναρκτήρια ομιλία θα προβληθεί η ταινία «Που είναι ο Σινγκάλ» παρουσία του σκηνοθέτη Άγγελου Ράλλη, ο οποίος θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Στη συνέχεια στις 21.00  θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Απαγορευμένη Αγάπη» του Νίκου Θεοδοσίου, παρουσία του σκηνοθέτη.

Έκθεση και εργαστήριο κόμικς

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου από τις 14.00-16.00  στο αναγνωστήριο της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης ένα εργαστήριο του δημιουργού κόμικς Δημήτρη Κάσδαγλη για εκπαιδευτικούς «Καν’ το σαν εικονογράφος!», η δύναμη της εικόνας και ο εικονογράφος πίσω από αυτή. Παράλληλα τις ημέρες του Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στον νέο Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας η έκθεση comics και εικονογράφησης “Εν Αιθρία 8” οπου παρουσιάζονται αδημοσίευτα έργα 76 Ελλήνων δημιουργών. Καλλιτεχνικός Διευθυντής της έκθεσης είναι ο Γαβριήλ Τομπαλίδης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος