FOLLOW US: facebook twitter

Πρεμιέρα για τον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Θεάτρου στην Αμαλιάδα: Το 1ο ΓΕΛ Πύργου άνοιξε την αυλαία των παραστάσεων

Ημερομηνία: 23-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα

  • Στο σανίδι τρία σχολεία της Ηλείας σήμερα και τρία αύριο
  • Κριτική επιτροπή οι Ν. Τσακίρογλου, Χρ. Διαβάτη, Γ. Βούκανος και Άρτ. Ιγναντίου

Με την υπέροχη παράσταση του 1ου ΓΕΛ Πύργου: «Έλα πάρε μου τη λύπη, έλα δώσ΄ μου τη χαρά», ένα πλούσιο μιούζικαλ- αφιέρωμα στον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο που είχαν παρουσιάσει προ ημερών και στον Απόλλωνα Πύργου με κολακευτικές κριτικές και σχόλια, άνοιξε την αυλαία του χθες το απόγευμα στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο της Αμαλιάδας, ο 2ος Μαθητικός Διαγωνισμός Θεάτρου που έχει ενταχθεί στην μεγάλη διοργάνωση διοργάνωση «Αγώνες Τέχνης – Άνοιξη στα Σχολεία». Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Πύργου, παρουσίασαν σε θεατρική διασκευή μερικές από τις πιο ωραίες κωμωδίες του Ελληνικού κινηματογράφου, όπως «τον Μπακαλόγατο», «Οι γαμπροί της Ευτυχίας», «Τα κίτρινα γάντια», «Δεσποινίς Διευθυντής», «Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» και το «Φωνάζει ο κλέφτης», όπου ερμήνευσαν τους χαρακτηριστικούς ρόλους που είχαν παίξει στις συγκεκριμένες ταινίες πολλοί από τους πιο γνωστούς έλληνες ηθοποιούς εκείνης της εποχής. Ένα μεγάλο στοίχημα, που το κέρδισαν και καταχειροκροτήθηκαν και από τους συμμαθητές τους και το κοινό χθες στην Αμαλιάδα και από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, που την αποτελούν άνθρωποι του θεάτρου και της Τέχνης, οι  γνωστοί ηθοποιοί Νικήτας Τσακίρογλου και Χρυσούλα Διαβάτη, η η χορογράφος των Ολυμπιακών Αγώνων Άρτεμις Ιγνατίου και ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος.

Στον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό θεάτρου, παίρνουν μέρος φέτος  6 σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας  με καθημερινές παραστάσεις έως και την Πέμπτη 24 Μαϊου 2018. Τον διαγωνισμό που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού διοργανώνουν η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο δήμος Ήλιδας. Στόχος της διοργάνωσης είναι να δημιουργήσουμε ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία όπου η τέχνη θα είναι ενσωματωμένη στο πρόγραμμά του, προκειμένου τα παιδιά να διαμορφωθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες με πνευματική και αισθητική καλλιέργεια, γεγονός που ήδη συμβαίνει τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια, καθώς τα σχολεία, οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους, στήνουν εξαιρετικές παραστάσεις τις οποίες θα μας παρουσιάσουν αυτό το τριήμερο τέχνης και πολιτισμού στην Αμαλιάδα.

Η τελετή βράβευσης –ανοικτή και πάλι για το ευρύ κοινό– θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 και ώρα 8.30 μ.μ. στο χώρο του θεάτρου, με την παρουσία της κριτικής επιτροπής και τη συμμετοχή σχολείων που θα παρουσιάσουν χορευτικά δρώμενα από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας. Πρόκειται για το 1ο ΕΠΑ.Λ. Αμαλιάδας, το ΕΠΑ.Λ. Λεχαινών και το Γυμνάσιο Τραγανού.

Τα βραβεία που θα αποδοθούν, αφορούν σε διάφορους τομείς του θεάτρου (σκηνοθεσία, πρωταγωνιστικοί ρόλοι κ.ά.) και θα συνοδεύονται από χρήσιμα έπαθλα που αφορούν το θέατρο.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων 23 και 24 Μαίου.

Σήμερα Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Ώρα 12:00 – 2ο Γυμνάσιο Πύργου: «Χορεύοντας με τον μικρό πρίγκιπα»

Ώρα 17:00 – Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού: «Θρύλοι της Ηλείας»

Ώρα 19:30 – ΓΕΛ Ζαχάρως: «Πριν και μετά την Κοπεγχάγη», M. Frayn

Αύριο Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Ώρα 12:00- Γυμνάσιο Βουνάργου: «Μία κωμωδία», Ι. Καμπανέλλη

Ώρα 18:00- Γυμνάσιο Τραγανού: «Σύγχρονη Λυσιστράτη»

Ώρα 8:30 μ.μ. εκδήλωση βράβευσης 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού Θεάτρου στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος