FOLLOW US: facebook twitter

Πράσινο φως από τη γερμανική Bουλή για την ελληνική δόση

Ημερομηνία: 01-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”67535″ img_size=”full”][vc_column_text]Την έγκριση της εκταμίευσης της τελευταίας δανειακής δόσης των 15 δισεκατομμυρίων για την Ελλάδα, ενέκρινε σήμερα (Τετάρτη) η επιτροπής προϋπολογισμού του γερμανικού Κοινοβουλίου.

Με βάση αυτήν την απόφαση, η γερμανική κυβέρνηση μπορεί πλέον να δώσει στον ΕΜΣ τη συγκατάθεσή της για την εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. ευρώ.

Σε αποκλειστική δήλωσή του στο ελληνικό πρόγραμμα της Deutsche Welle μετά το τέλος της σύσκεψης, o Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας πως «ήταν μια καλή σύσκεψη στην Επιτροπή. Δόθηκε στήριξη στα μέτρα που είναι ακόμη αναγκαία για την Ελλάδα έτσι ώστε τώρα το πρόγραμμα να μπορεί να λήξει και η Ελλάδα να είναι μελλοντικά σε θέση να σταθεί στα πόδια της».

Φιλελεύθεροι και το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) κατέθεσαν προτάσεις για την απόρριψη της εκταμίευσης. Ωστόσο, οι προτάσεις αυτές δεν συγκέντρωσαν την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία σύνοδο του Eurogroup, το Βερολίνο είχε μπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης, εξαιτίας της παράτασης του μειωμένου ΦΠΑ σε πέντε νησιά από την ελληνική κυβέρνηση. Όπως είχε υποστηρίξει η Γερμανία, η πρωτοβουλία των Αθηνών δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της έγκρισης της συμφωνίας από το γερμανικό Κοινοβούλιο, με αποτέλεσμα η εκταμίευση να αναβληθεί για τις αρχές Αυγούστου.

Στο ενδιάμεσο, η ελληνική κυβέρνηση κάλυψε καλύψει με αντισταθμιστικά μέτρα τη μη αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά, ύψους 28 εκατ. ευρώ.

Πηγή: efsyn.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot