FOLLOW US: facebook twitter

Πολιτιστικός Σύλλογος «Παντοκράτωρ»: Προσκύνημα στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης της Πάτμου

Ημερομηνία: 27-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Παντοκράτωρ’, συνοδευόμενα από τη δραστήρια πρόεδρό τους κ.Χαρά Ρόρη, επισκέφθηκαν την Πάτμο, το νησί της ΙΕΡΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ. Η ομορφιά του νησιού είναι απίστευτη. Μια επιβλητική ηρεμία και μεταφυσική γαλήνη επικρατεί παντού. Αρχικά επισκέφθηκαν το σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, όπου ο αγαπημένος μαθητής του Χριστού έγραψε το ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ-ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ βιβλίο της Αποκάλυψης. Λέγεται ότι άκουσε πίσω του τα βήματα του Χριστού και φωνή δυνατή σαν σάλπιγγα που του υπαγόρευε να γράψει τα μελλούμενα.

Στη συνέχεια εκείνος τα υπαγόρευε στο μαθητή του Πρόχορο. Κατόπιν τα μέλη του Συλλόγου ανέβηκαν στο πέτρινο καστρο-μονάστηρο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, το οποίο βρίσκεται πάνω σε λόφο και δεσπόζει της περιοχής, καθώς περιστοιχίζεται από υψηλό τείχος 15 μέτρων με επάλξεις και αμυντικούς πύργους. Στο μουσείο, μεταξύ άλλων ιερών κειμηλίων, εκτίθεται το Χρυσόβουλο του βυζαντινού αυτοκράτορα Αλεξίου Α’ Κομνηνού, με το οποίο παραχώρησε το νησί στον Όσιο Χριστόδουλο και εκείνος με τη σειρά του, στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο.

Στη συνέχεια με καραβάκι έφτασαν στους Λειψούς που βρίσκεται ανάμεσα στην Πάτμο και τη Λέρο. Σημαντική είναι η μοναδική εικόνα της Παναγίας του Χάρου, που ονομάζεται έτσι διότι κρατά το Χριστό Εσταυρωμένο. Η Πάτμος έχει χαρακτηριστεί ως η ”ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος