FOLLOW US: facebook twitter

Πολιτικό Συμβούλιο εφ’ όλης της ύλης

Ημερομηνία: 11-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ολα τα μεγάλα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας με επίκεντρο το Μακεδονικό, τα ελληνοτουρκικά και τη στρατηγική του χώρου της Κεντροαριστεράς, που επανέρχεται στο προσκήνιο λόγω των νέων προσκλητηρίων για συνεργασία, θα βρεθούν επί τάπητος στην απογευματινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής (17.00, Χαριλάου Τρικούπη).

Εξέχουσα θέση στην ατζέντα θα έχουν και τα οργανωτικά εν όψει της κυριακάτικης 1ης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και των ανακοινώσεων που αναμένονται για το πρόσωπο του γραμματέα, του εκπροσώπου Τύπου και της εκτελεστικής γραμματείας.

Στον απόηχο της ανοιχτής πρότασης του Αντώνη Σαμαρά για συμπόρευση με τη Ν.Δ. μέσω δημιουργίας μετώπου κατά του ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά και οι Νίκος Ανδρουλάκης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Παπανδρέου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Γιώργος Καμίνης θα επαναβεβαιώσουν τη νωπή απόφαση της αυτόνομης πορείας, απορρίπτοντας φλερτ και ανοίγματα είτε από τα δεξιά είτε από τα αριστερά.

Η επικεφαλής του ενιαίου φορέα θα υπενθυμίσει τη θέση υπέρ της εθνικής συνεννόησης, ωστόσο θα διευκρινίσει ότι αυτό δεν θα πρέπει να συνδέεται με κάποιας μορφής δέσμευση για μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία.

Εξάλλου, όπως έλεγαν στην «Εφ.Συν.» αρμόδιες κομματικές πηγές, το μοντέλο της συγκυβέρνησης 2012-2014 έγινε για εθνικούς λόγους και πλέον αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει.

Το μήνυμα της Φώφης Γεννηματά θέλησε να αποκωδικοποιήσει χθες με συνέντευξή του ο στενός της συνεργάτης, Χρήστος Πρωτόπαπας, δηλώνοντας (Ρ/Σ 24/7) ότι το Κίνημα Αλλαγής θα πάει σε εκλογές με τις 12 προτάσεις που εγκρίθηκαν από το συνέδριο και μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, θα προτείνει προγραμματική συμφωνία με προοδευτικό πρόσημο.

Οπως σημείωσε, «αυτό δεν σημαίνει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί η Ν.Δ. είναι συντηρητικό κόμμα, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατ’ όνομα αριστερό κόμμα καθώς συγκυβερνά με τον ακροδεξιό Καμμένο».

Για τον δε Ευάγγελο Βενιζέλο ανέφερε ότι είναι στέλεχος της παράταξης, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμμετέχει στις διαδικασίες «και αυτό είναι η ενιαία απάντηση σε όσα λέει ο Αντώνης Σαμαράς για μέτωπο ή άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε πρώτο ενικό πρόσωπο απευθύνθηκε στον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. ο Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, τονίζοντας: «Το Κίνημα Αλλαγής κ. Σαμάρα και οποίος άλλος νομίζει ότι θα το καπηλευτεί, θα είναι η δύναμη που θα ηγεμονεύσει στο πολιτικό σκηνικό, με προοδευτικές συγκρουσιακές ρεαλιστικές θέσεις και προτάσεις ενός εθνικού σχεδίου προς όφελος και των ανθρώπων και της χώρας».

«Κοντόφθαλμη η προσέγγιση Σαμαρά»

Από τη δική του πλευρά, ο Φίλιππος Σαχινίδης, έσπευσε να διευκρινίσει ότι «είναι άλλο πράγμα οι απαιτούμενες συναινέσεις για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και να ξεπεράσει η χώρα την κρίση και διαφορετικό ζήτημα η κυβερνητική συνεργασία μετά τις εκλογές» (ΑΠΕ), ενώ ο Θόδωρος Μαργαρίτης, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε «κοντόφθαλμη» την προσέγγιση του Αντώνη Σαμαρά, σχολιάζοντας ότι «από «μέτωπα» σε αυτή τη χώρα έχουμε χορτάσει, από εθνική συνεννόηση έχουμε στερέψει…».

Σε ό,τι αφορά τις εκκρεμότητες επί των οργανωτικών ζητημάτων, πηγές προσκείμενες στην ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. επεσήμαιναν ότι η Φώφη Γεννηματά συνεχίζει τις βολιδοσκοπήσεις στελεχών, προκειμένου να καταλήξει στον καταλληλότερο για το αξίωμα του γραμματέα. Στη σχετική λίστα της ονοματολογίας προστέθηκε χθες ο 46χρονος μηχανολόγος μηχανικός από τη Θεσσαλονίκη Ανδρέας Στοϊμενίδης.

Πρόταση για νέα γραφεία, ώστε η έδρα του νέου φορέα να μην είναι η Χαριλάου Τρικούπη θα καταθέσει η ΔΗΜΑΡ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος