FOLLOW US: facebook twitter

Πολιτικά κι ανάγωγα: Με καταπιέζει το ωράριο. Θέλω 3 με 5 να πηγαίνω για γκολφ

Ημερομηνία: 14-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Το κλασικό «δυτικό» ωράριο «9 με 5», στην ίδια δουλειά, να παίρνει κανείς σύνταξη από την ίδια δουλειά, από αυτήν στην οποία ξεκίνησε, αυτό είναι μάλλον ξεπερασμένο. Σε περιβάλλον τέτοιας τεχνολογικής επανάστασης οι ίδιοι οι πολίτες, αλλά και οι επιχειρήσεις θα θέλουν συχνά να οργανώνουν ευέλικτα το χρόνο εργασίας τους, σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες. Για αυτό, η ευελιξία στην αγορά εργασίας και η προώθηση νέων τύπων συμβάσεων απασχόλησης μπορεί να ιδωθεί και ως ευκαιρία αύξησης της απασχόλησης.» Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Digital Economy Forum στις 7/5.

Να λοιπόν που η «νέου τύπου» απασχόληση και η ευέλικτη εργασία θα δώσουν την απάντηση στους πολίτες που θέλουν να οργανώσουν τον εργασιακό τους χρόνο σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Θέλεις, ας πούμε, να πηγαίνεις για γκολφ 3 με 5, να μπορείς βρε παιδί μου, να μη σε καταπιέζει το ωράριο. Τώρα αν ευέλικτο ωράριο συνεπάγεται και λιγότερη αμοιβή, αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Τώρα αν αυτά τα νεοφιλελεύθερα «νέου τύπου» είναι δοκιμασμένα από καιρό και διαπιστωμένα σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων αυτό όπως φαίνεται δεν ενδιαφέρει.

Τώρα αν όλα αυτά είναι η σκιά που ρίχνουν εκείνα που φοβόμαστε και όσα ξορκίζουμε ποιος νοιάζεται  Ευέλικτη εργασία λοιπόν το αντίδοτο στην ανεργία κι ας απέχει όσο η λεία από τα μεγαλεία


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος