FOLLOW US: facebook twitter

Ποδόσφαιρο: Μεγάλες αλλαγές από 2019-2020

Ημερομηνία: 31-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Υπό δημιουργία είναι η Super League 2 που θα εμφανιστεί στο χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου το 2019-2020, βάσει του σχεδίου Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας mikriliga.com, η Super League 2, που θα είναι η δεύτερη επαγγελματική κατηγορία, θα αποτελείται από 12 ομάδες. Σε αυτήν θα συμμετέχουν οι ομάδες της φετινής Football League που θα τερματίσουν από την 3η  έως και τη 10η θέση (8 ομάδες), οι τρεις που θα υποβιβαστούν από την Super League και η ηττημένη ομάδα του μπαράζ.

Η Football League θα είναι ημιεπαγγελματική κατηγορία και θα αποτελείται κατά βάση από τις υπόλοιπες ΠΑΕ της τωρινής Football League, τις τέσσερις της Γ’ Εθνικής που θα προβιβαστούν και ενδεχομένως από ομάδες νέων της Super League 1. Σε εκκρεμότητα παραμένει ωστόσο ο αριθμός των ομάδων που θα έχει η συγκεκριμένη κατηγορία.

Σε ό,τι αφορά τη Γ’ Εθνική δεν έχει γίνει κάτι γνωστό μέχρι στιγμής. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι τέσσερις που θα προβιβαστούν θα αγωνιστούν στην ημιεπαγγελματική κατηγορία, τη νέα Football League.

H Super League 1 θα αποτελείται από 14 ΠΑΕ. Τις 13 της τωρινής Super League συν το νικητή του μπαράζ του 13ου της Super League και του 2ου της Football League, κάτι το οποίο θα κριθεί στα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου. Και αυτό διότι η Super League θα προσβάλλει την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος