FOLLOW US: facebook twitter

6ο Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Πλούσιο το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι

Ημερομηνία: 07-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”32334″ img_size=”full”][vc_column_text]Ποιοτικό και πολυθεματικό το 6ο Φεστιβάλ δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης με μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου

Πολυθεματικό και ποιοτικό, με επιλεγμένες εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλον τον κόσμο και σε όλες τις ηλικίες, καθώς υπάρχουν παραστάσεις και για παιδιά και νέους,  με έμφαση στην καλή μουσική και συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, επιστρέφει και φέτος το  6ο Φεστιβάλ του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης.

Μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος με την Άλκιστη Πρωτοψάλτη σε μια μοναδική μουσική συνάντηση, ο λαϊκός τροβαδούρος και τραγουδοποιός Κώστας Χατζήςκαι φυσικά η δημοφιλής και αγαπημένη ερμηνεύτρια Νατάσα Θεοδωρίδου, θα  σφραγίσουν μουσικά με την καλλιτεχνική τους παρουσία το φετινό φεστιβάλ. Για τους θεατρόφιλους έχει προγραμματιστεί η παράσταση με την τραγωδία ΗΛΕΚΤΡΑ του Σοφοκλή, ενώ και τα παιδιά θα βρουν το δικό τους χώρο, με επιλεγμένες παιδικές παραστάσεις και μουσικά παραμύθια.

Να σημειώσουμε ότι η πρώτη εκδήλωση που ήταν συνδιοργάνωση του 6ου Φεστιβάλ Ανδραβίδας- Κυλλήνης με το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ο Πολιτισμός ενώνει», με την Ορχήστρα jazz 30 νέων μουσικών από το Hessen της Γερμανίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο Τατάνειο Αμαλιάδας μαγεύοντας το κοινό.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις του  Φεστιβάλ Ανδραβίδας- Κυλλήνης θα γίνουν σε διάφορες περιοχές και χώρους του δήμου και μαζί με τις άλλες τοπικές εκδηλώσεις θα χαρίσουν ωραίες στιγμές στον κόσμο.

Καλοκαιρινή γιορτή Πολιτισμού

Τις λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις αλλά και το στόχο της φετινής διοργάνωσης έδωσαν χθες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δ.Σ που κάλεσαν τον κόσμο να συμμετέχει και να διασκεδάσει.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που αυτό το καλοκαίρι το 6ο Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης έχοντας μια παράδοση από το 2012 εως σήμερα, συνεχίζει το ταξίδι του στον πολιτισμό στα όμορφα και ιστορικά μέρη του Δήμου, δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες και επισκέπτες να παρακολουθήσουν σημαντικά καλλιτεχνικά δρώμενα. Παράλληλα μίλησε για την συνεργασία του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης με το ιστορικό Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας στο πλαίσιο τις πολιτιστικής δράσης «Ο Πολιτισμός ενώνει».

« Έτσι – τόνισε ο κ. Μοράντ- θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο Κάστρο Χλεμούτσι, στο Λιμάνι της Κυλλήνης, στην Ανδραβίδα κ.α.  Σε συνδυασμό με τις τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις θα έχουν την ευκαιρία τόσο οι Δημότες μας όσο και οι παραθεριστές να απολαύσουν μοναδικές εκδηλώσεις.

Εκδηλώσεις που συνδιοργανώνονται και με το ιστορικό 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας  στο πλαίσιο της πολιτιστικής δράσης με τίτλο «Ο Πολιτισμός Ενώνει» που ήδη από την προηγούμενη  χρονιά μας έχει φέρει καρπούς πολιτιστικής ανάπτυξης, ανταλλαγών  και δημιούργησε μια αγαστή συνεργασία και για τους δύο γειτονικούς Δήμους. Σας εύχομαι να έχουμε ένα πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι με πολλές επιτυχίες για τον τόπο μας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ. Δημήτρης Χάρδας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και στην φιλοξενία σπουδαίων καλλιτεχνών στο 6ο Φεστιβάλ Ανδραβίδας- Κυλλήνης που χαράσσει πλέον τη δική του διαδρομή στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου και κάλεσε όλον τον κόσμο να συμμετέχει και να αγκαλιάσει τις εκδηλώσεις επισημαίνοντας:

«Το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης κλέινει τα 6 χρόνια από την ίδρυσή του και έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και φέτος να φιλοξενούμε εκδηλώσεις κορυφαίων καλλιτεχνών. Θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε σπουδαίους καλλιτέχνες και να τους τιμήσουμε όπως τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο και την αγαπημένη ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Μέσα από το Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης θα αναδείξουμε τις πανέμορφες περιοχές του Δήμου μας που αποτελούν φάρους πολιτισμού μέσα στους αιώνες, όπως το Κάστρο Χλεμούτσι, την Αγία Σοφία Ανδραβίδας, το Λιμάνι της Κυλλήνης κ.α. Με την αγαστή συνεργασία του Φεστιβαλ του Δήμου Ήλιδας στο πλαίσιο του «Πολιτισμός Ενώνει» η Τέχνη και ο πολιτισμός συναντώνται στον ιστορικό Δήμο μας και χρόνο με το χρόνο ευλπιστούμε να γίνει το φεστιβάλ μας ο αγαπημένος χώρος Τέχνης και Πολιτισμού των νέων αλλά και των γνωστών και αγαπημένων καλλιτεχνών!

Σας Προσκαλούμε να συμμετέχετε στην μεγάλη αυτή καλοκαιρινή μας γιορτή του πολιτισμού με εκδηλώσεις που θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές.»

Πρόγραμμα

Τετάρτη 5 Ιουλίου

Με την ορχήστρα Νέων από το Έσσεν της Γερμανίας άνοιξαν το βράδυ της Τετάρτης οι εκδηλώσεις του 6ου Φεστιβάλ δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης στο Τατάνειο στο πλαίσιο της συνεργασίας με το 27ο Διεθνές Φεσιτβάλ Αρχαίας Ήλιδας.

23 Ιουλίου Κυριακή (Έναρξη)

ΗΛΕΚΤΡΑ – Κάστρο Χλεμούτσι. Το ΔΙΑΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ θα παρουσιάσει την τραγωδία του Σοφοκλή «ΗΛΕΚΤΡΑ» σε μετάφραση Ιωάννη Γρυπάρη, σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη, μουσική Γιάννη Ιωάννου, σκηνικά Χάρη Σεπεντζή, χορογραφίες Φαίης Σούκου, φωτισμούς Γιώργου Δανεσή. Το κοστούμι στην Ηλέκτρα σχεδιάζει φιλικά ο μεγάλος μας εικαστικός Πέτρος Ζουμπουλάκης. Παίζουν οι ηθοποιοί: Ηλέκτρα:  Μαίρη Βιδάλη, Ορέστης:  Γιάννης Αϊβάζης / Κώστας Φραγκολιάς, Κλυταιμνήστρα:  Λουκία Παπαδάκη, Αίγισθος:  Στέλιος Γεράνης Παιδαγωγός:  Πέτρος Αποστολόπουλος, Χρυσόθεμις: Μαριλένα Κάραλη / ΈλεναΜιχαλάκη, Πυλάδης:  Κώστας  Φραγκολιάς / Σάββας Σουρμελίδης, Α΄ Κορυφαία : για πρώτη φορά στο είδος, η έξοχη ερμηνεύτρια Καλλιόπη Βέττα, Β΄ Κορυφαία: Μαρία Γούλα

26 ΙουλίουΤετάρτη-Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη συναντά τον Σταύρο Ξαρχάκο, Συνδιοργάνωση 27ο Διεθνούς Φεστιβάλ Ήλιδας με Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ

27 Ιουλίου Πέμπτη – «ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ & ΤΙΝΓΚΕΡΜΠΕΛ – ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ» της Παιδικής Σκηνής της Γιούλης Ηλιοπούλου . Με την υποστήριξη του Ομίλου Φιλίππων Ανδραβίδας «Σπάρτακος» – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ

11 Αυγούστου ΠαρασκευήΝΑΤΑΣΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ / ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΛΛΗΝΗΣ Η δημοφιλής ερμηνεύτρια θα πραγματοποιήσει το φετινό καλοκαίρι επιλεγμένες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.Τα live της Νατάσας βασίζονται στο διαχρονικά πετυχημένο ρεπερτόριο της και σε επιλογές από τις καλύτερες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού.Με την υπέροχη βαθειά φωνή της, τη συγκλονιστική της εμφάνιση και τη θετική ενέργεια που απελευθερώνει πάντα δημιουργεί μοναδικές και αξέχαστες στιγμές στις ζωντανές της εμφανίσεις.Μέσα από την πολύχρονη δισκογραφική πορεία της έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια καλλιτεχνική μοναδικότητα που για μια ακόμη φορά το φετινό καλοκαίρι θα ενθουσιάσει τους πολλούς και φανατικούς θαυμαστές της.

13 Αυγούστου, Κυριακή- ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ ΓΚΟΤΣΗ – ΓΛΥΚΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ – Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας. Μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές soldout επιτυχιών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και με 2 συνεχόμενες δισκογραφικές εκδόσεις, το αγαπημένο παιδικό μουσικό παραμύθι των μικρών μας φίλων ζωντανεύει από το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση,  και ταξιδεύει σε ολόκληρη την Ελλάδα με τις φωνές του Δημήτρη Πιατά, του Θανάση Τσαλταμπάση, της Άντας Αθανασοπούλου και άλλων ηθοποιών με την ονειρική μουσική και τα τραγούδια του Γιώργου Βούκανου που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι–Με την συμπαράσταση του Πολιτιστικού Σύλλογου Φίλων Ανδραβίδας& Πεδινής Ηλείας και «Η Εστία»

18 Αυγούστου,Παρασκευή -Συναυλια Κώστα Χατζή / Κάστρο Χλεμούτσι

Σπουδαίος καλλιτέχνης με ευρεία κοινωνική απήχηση, λαϊκός τροβαδούρος με όλη τη σημασία του όρου, ο Κώστας Χατζής σφράγισε μια ολόκληρη εποχή, υπηρετώντας πιστά και με διεισδυτικό λόγο το κοινωνικό τραγούδι για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Με έναν τρόπο ξεχωριστό – μ’ εκείνη την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στη φωνή του – κάθε φορά που βρίσκεται απέναντι στο κοινό επικοινωνεί μ’ έναν μοναδικό τρόπο μαζί του.

Ο Κώστας Χατζής είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Με την κιθάρα και την ιδιότυπη φωνή του ήταν ουσιαστικά ο πρώτος που τραγούδησε μπαλάντες με κοινωνικό περιεχόμενο. Πολλά τραγούδια του έχουν μείνει κλασικά: «Απ’ το Αεροπλάνο», «Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει», «Δε βαριέσαι αδελφέ», «Κι ύστερα», «Η αγάπη όλα τα υπομένει» και τόσα άλλα[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot