FOLLOW US: facebook twitter

«Πλημμύρισε» τουρίστες το Κατάκολο

Ημερομηνία: 04-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μεγάλη κίνηση και στην Ολυμπία- Τέσσερα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι

Περισσότεροι από 9000 τουρίστες και σχεδόν 4500 μέλη πληρώματος έφτασαν με τέσσερα κρουαζιερόπλοια χθες στο Κατάκολο. Το πρώτο πλοίο «έδεσε» στο λιμάνι στις εφτά το πρωί και το τελευταίο αναχώρησε λίγο πριν τις εννέα το βράδυ, συμπληρώνοντας έτσι περισσότερες από 12 ώρες συνεχούς τουριστικής παρουσίας στο επίνειο του Πύργου και της Ολυμπίας. Τα τέσσερα κρουαζιερόπλοια, Majestic Princess, Costa Luminosa, Thomson Dream και Costa Neoriviera, έφεραν περισσότερους από 13.000 ανθρώπους.

Ώρα αιχμής ήταν το μεσημέρι μετά και την άφιξη του τέταρτου κρουαζιερόπλοιου, με τους τουρίστες να ξεχύνονται κατά χιλιάδες μέσα στην αγορά του γραφικού χωριού. Άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο, οι επιχειρηματίες δούλεψαν χθες, μια ημέρα από τις πιο «κινητικές» για τη φετινή σεζόν της κρουαζιέρας.

Κατά γενική ομολογία και τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι εξελίχθηκαν καλά, αλλά και όποια μικροπροβλήματα παρουσιάστηκαν αντιμετωπίστηκαν από τη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τον αντιπρόεδρο Σάκη Αντωνόπουλο και τον υπεύθυνο ασφαλείας Άγγελο Παναγιωτακόπουλο που ήταν παρόντες όλες τις ώρες μαζί με το ναυτιλιακό πράκτορα Παναγιώτη Φάκλαρη. Αισθητή ήταν η παρουσία του προσωπικού φύλαξης, των ΚΕΑ και του προσωπικού του Λιμεναρχείου Κατακόλου αλλά της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρο στο λιμάνι για παν ενδεχόμενο.

Ο κ. Αντωνόπουλος χαρακτήρισε εξαιρετική τη χθεσινή ημέρα για το Κατάκολο. «Το λιμάνι έχει μπει σε άλλους ρυθμούς. Έχουν γίνει αλλαγές που έχουν συμβάλει σε αυτό. Οι επιβάτες εκφράζονται θετικά και αισθάνονται ασφαλείς με την παρουσία αστυνομικών, λιμενικών, ΕΚΑΒ και προσωπικού φύλαξης.Δεν εφησυχάζουμε, προσπαθούμε καθημερινά να βελτιώνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Όταν θα έχουμε και τον απαραίτητο εξοπλισμό θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα.

Περιμένουμε και καλά νέα από την Περιφέρεια για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης». Σχολιάζοντας τους χρόνους παραμονής στο λιμάνι, τόνισε πως το καθεστώς που επικρατεί στην Ηλεία, έχει αυξήσει την παραμονή των κρουαζιερόπλοιων στο Κατάκολο.

Παράλληλα τόνισε πως και η άφιξη μεγάλου αριθμού μελών πληρώματος στο Κατάκολο, αφήνει καλά έσοδα στην αγορά, ενώ επισήμανε πως στόχος είναι να προωθηθούν τουρίστες και στην πόλη του Πύργου που το έχει ανάγκη, κάτι για το οποίο η διοίκηση του ΔΛΤ και του δήμου Πύργου πασχίζουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος