FOLLOW US: facebook twitter

Πλημμύρισε ξανά ο κάμπος-Δυσκολεύει τη λύση στα Μακρίσια ο καιρός

Ημερομηνία: 27-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Περιβάλλον

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53553″ img_size=”full”][vc_column_text]Παραμένει δύσκολη η κατάσταση στα Μακρίσια, μετά τις συνεχείς βροχοπτώσεις. Η στάθμη του Αλφειού ανέβηκε και η παρέμβαση που έγινε την Κυριακή ανοίγοντας δίαυλο προς τον κάμπο και «σπάζοντας» το ανάχωμα, απέβη μοιραία, με την έννοια πως πλημμύρισε με περισσότερα νερά η περιοχή, τη στιγμή που ήδη είχε αδειάσει από μεγάλες ποσότητες λίγο πριν. Η κακοκαιρία που θα επιμείνει τις επόμενες ημέρες δεν βοηθά καθόλου στο έργο των συνεργείων και εμποδίζει και την όποια παρέμβαση στο αντλιοστάσιο. Χθες και ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων με μηχανήματα πάσχιζε να ανοίξει διόδους προς τον Αλφειό ποταμό, ώστε να υπάρξει κάποια εκτόνωση.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Δάγκαρης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι όπως συμφωνήθηκε και στην πρόσφατη λαϊκή συνέλευση στα Μακρίσια το περασμένο Σάββατο, ξεκίνησε μια προσπάθεια εκτόνωσης των νερών. «Κάνουμε την προσπάθειά μας όμως, οι χθεσινοβραδινές καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες. Εκεί που πήγαμε να βοηθήσουμε καθοριστικά να αποσυμφορήσουμε την πλημμυρισμένη έκταση από τα νερά, προσθέσαμε κι άλλα. Είναι αδύνατο να γίνει αυτή την ώρα και η παρέμβαση στο αντλιοστάσιο με αυτές τις συνθήκες. Τα νερά είχαν υποχωρήσει περίπου 50 εκατοστά τα νερά στην πλημμυρισμένη έκταση, όμως τη νύχτα με τις βροχές και πάλι ανέβηκε η στάθμη και είμαστε στην ίδια αφετηρία. Με αυτές τις καιρικές συνθήκες έχουμε θέματα. Το σημαντικότερο είναι που δεν λειτουργεί το αντλιοστάσιο, αν λειτουργούσε, θα είχαμε προβλήματα, αλλά δεν θα είχαμε φτάσει μέχρι εδώ. Αν συνεχίσει να βρέχει η κατάσταση θα είναι εκρηκτική από κάθε άποψη. Συνέβη μια πλημμύρα εκεί που δεν την φανταζόμασταν. Και παλιότερα είχαμε προβλήματα δυσλειτουργίας του αντλιοστασίου, αλλά κατά κάποιο τρόπο με παρεμβάσεις λυνόντουσαν. Τώρα αν δεν αποβάλει το κτίριο τα νερά δεν γίνεται να γίνει η επισκευή των αντλιών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δάγκαρης.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων από τα Μακρίσια, Γιώργος Χατζόπουλος, ανέφερε ότι «… το πρόβλημα συνεχίζεται δυστυχώς. Βέβαια δεν βοηθά ούτε ο καιρός. Δεν λειτουργεί το αντλιοστάσιο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Βλέπετε πως αντί να εκτονώνεται η κατάσταση, επιδεινώνεται και οι συνέπειες θα είναι χειρότερες, εφόσον ο καιρός συνεχίσει έτσι».

Αν ο καιρός βελτιωθεί έστω και για μια ημέρα, είναι πιθανό να καταφέρουν τα συνεργεία να «διώξουν» αρκετά νερά από τον κάμπο ώστε να κατέβει η στάθμη και να γίνει παρέμβαση και στο αντλιοστάσιο…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot