FOLLOW US: facebook twitter

Πλήθος κοινωνικών δράσεων στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης

Ημερομηνία: 13-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

nabil-morand

«Δίπλα» στους έχοντες ανάγκη

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλους τους πολίτες με τα αλλεπάλληλα μνημόνια, περικοπές μισθών , φορολογίες κλπ ενώ τα φυσικά φαινόμενα (καταστροφές από θεομηνίες και πλημμύρες ) έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και έχουν επιδεινώσει την ήδη κακή οικονομική κατάσταση των πολιτών.

Ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης, ανταποκρινόμενος στο θεσμικό του ρόλο, κάνει πλήθος δράσεων για την ανακούφιση και ενίσχυση των Δημοτών του. Σύμφωνα λοιπόν με τον Δήμαρχο Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, οι δράσεις στήριξης των συμπολιτών του είναι οι εξής:

Προνοιακά επιδόματα

Προνοιακά   επιδόματα   δίδονται μηνιαίως σε περίπου 200 άτομα  ύψους 150  έως 600  ευρω. Πρόκειται για άτομα που έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα και ειδικές ανάγκες.

Κάρτες σίτισης

Κάρτα σίτισης διαθέτουν περίπου  350  άτομα, λαμβάνοντας ποσά από  70  έως 250  ευρώ το μήνα  για αγορές από σουπερ μάρκετ. Είναι επίσης άτομα που έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα και το ποσόν αυτό τους βοηθά να καλύψουν βασικές ανάγκες τους.

Επισιτιστική βοήθεια

Στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοηθείας συμμετέχουν 1100 άτομα έως το 2020.

Ήδη έχουν γίνει πολλές διανομές βασικών ειδών διατροφής(γάλα, λάδι, ζάχαρη, μακαρόνια κλπ). Στη συνέχεια του προγράμματος οι ωφελούμενοι θα πάρουν και βασικά είδη ένδυσης, σχολικά είδη, ενώ θα συμμετέχουν τα παιδιά τους σε κοινωνικά φροντιστήρια κλπ

ΚΕΠ Υγείας

Ιδρύθηκε Κεπ  υγείας στο Δήμο που θα προσφέρει υπηρεσίες και δωρεάν εξετάσεις σε πολίτες που το έχουν ανάγκη και με την ένταξη του στο ΕΣΠΑ θα έχει εξειδικευμένο προσωπικό για περισσότερες υπηρεσίες.

Βοήθεια στο Σπίτι

Το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» λειτουργεί σε Λεχαινά, Ανδραβίδα, Βάρδα και Κάστρο Κυλλήνη και προσφέρει μέσω των κοινωνικών λειτουργών που το επανδρώνουν πολύτιμη βοήθεια σε πάρα πολλούς ηλικιωμένους  που είτε είναι μόνοι τους, είτε είναι άρρωστοι και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Είναι μια ανακούφιση για εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Κέντρα Κοινότητας- Κέντρο Μεταναστών

Στο Δήμο, έχουν ιδρυθεί Κέντρο Κοινότητας και Κέντρο Μεταναστών τα οποία και θα ξεκινήσουν να λειτουργούν τους πρώτους μήνες του 2017 προσφεροντας πολύτιμη καθοδήγηση στους δηότες πάνω σε θέματα πρόνοιας κλπ. Επιπλέον στα κέντρα αυτά έχουν δημιουργηθεί 6 νέες θέσεις εργασίας, στις οποίες θα προσληφθουν άνεργοι νέοι επιστήμονες.

 

 

 

 

Οικονομική βοήθεια

Το Δημοτικό Συμβούλιο στις συνεδριάσεις του, αποφασίζει την οικονομική ενίσχυση συμπολιτώνπου έχουν ανάγκη (οικονομικά βοηθήματα από 250 ευρώ και σε μερικές περιπτώσεις και περισσότερα). Έχουν ωφεληθεί από αυτή τη δράση πάρα πολλοί συμπολίτες μας, μάλιστα ο σχετικός κωδικός εξαντλήθηκε και έγινε αναμόρφωση προϋπολογισμού για να εξυπηρετηθούν και άλλοι δημότες.

 

Παιδικοί σταθμοί

Στους τρεις παιδικούς σταθμούς του Δήμου αυτή τη στιγμή  φιλοξενούνται  πάνω από 130  παιδιά ηλικίας μέχρι 4 ετών, έγιναν δεκτές όλες οι αιτήσεις, κανένα παιδί δεν έμεινε εκτός παιδικού σταθμού και επιπλέον σε όλα τα παιδιά παρέχεται καθημερινή σίτιση ΔΩΡΕΑΝ, δηλαδή οι γονείς δεν πληρώνουν χρήματα για τη φιλοξενία των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς

 

Δωρεάν διανομές

Ο Δήμος συμμετέχει στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων.

Μέχρι τώρα έχουν γίνει  διανομές μήλων, πορτοκαλιών, ακτινιδίων, δαμάσκηνων, ροδάκινων κλπ

Έχουν γίνει 7 διανομές. Σε κάθε διανομή μοιράζονται δωρεάν πάνω από 20 τόνοι φρούτα, σε 3000 μαθητές του Δήμου και σε 2000 επιπλέον ωφελούμενους που έχουν ανάγκη, καθώς επίσης και στα διάφορα ιδρύματα που υπάρχουν στο Δήμο.

 

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις

Ο Δήμος συμμετέχει στα δωρεάν προγράμματα ιατρικών εξετάσεων που οργανώνονται από το Υπουργείο και την Περιφέρεια .Έχουν γίνει δωρεάν εξετάσεις σπιρομετρησης , οστικής πυκνότητας, τεστ Παπανικολάου κλπ , σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου και έχουν εξεταστεί πολλές εκατοντάδες  δημότες.

Έχει επισκεφτεί το Δήμο η κινητή μονάδα του Χαμόγελου του παιδιού  που έκανε δωρεάν οδοντιατρικές, οφθαλμολογικες, παθολογικες εξετάσεις σε περίπου 1500 μαθητές των σχολείων και στα 4 δημοτικά διαμερίσματα.

 

ΚΑΠΗ

Στα ΚΑΠΗ του Δήμου γίνονται  δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών, υπολογιστών και άλλα προκειμένου και τα άτομα τρίτης ηλικίας να έχουν δημιουργική απασχόληση, επιπλέον διοργανώνονται για τα μέλη των ΚΑΠΗ και μικρές εκδρομές από το Δήμο. Επίσης, αγοράστηκαν νέα σύγχρονα μηχανήματα φυσικοθεραπείας, για τις ανάγκες των μελών των Κ.Α.Π.Η.

 

Διανομή παιδικών τροφών

Έχει γίνει και θα συνεχιστεί διανομή παιδικών τροφών και παιδικού γάλακτος σε νήπια από 0 έως 3 ετών (περίπου 500 παιδιά στο Δήμο).

 

 

Κέντρο Δια βίου μάθησης

Λειτουργεί  κέντρο δια βίου μάθησης, με έδρα την Ανδραβίδα και παραρτήματα στα υπόλοιπα Δημοτικά διαμερίσματα, όπου οι Δημότες που ενδιαφέρονται παρακολουθούν  ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα υπολογιστών, ξένων γλωσσών  και άλλων αντικειμένων και έτσι αυξάνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους. Κάθε χρόνο παρακολουθούν τα μαθήματα αυτά εκατοντάδες  δημότες.

 

Βοήθεια στις Μονάδες Υγείας του δήμου

Με τη συνεργασία εθελοντικής ομάδας Φαρμακοποιών από την Γαλλία, γίνεται εφοδιασμός σε φάρμακα και διάφορα αναλώσιμα στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, στο Πολυδύναμο Ιατρείο Λεχαινών, στο Αγροτικό Ιατρείο Ανδραβίδας, Κυλλήνης και σε όλα τα υπόλοιπα Αγροτικά Ιατρεία. Η δράση αυτή θα είναι για 5 χρόνια.

Επιπλέον, προγραμματίζονται για το άμεσο μέλλον  Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο καθως και κοινωνικό φροντιστήριο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot