FOLLOW US: facebook twitter

Πιο κοντά στους νέους ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την Kapa Research

Ημερομηνία: 13-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είναι το κόμμα που βρίσκεται πιο κοντά στους νέους, όπως προκύπτει από έρευνα που διενήργησε η Kapa Research. Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, τόσο οι νέοι που ζουν στη χώρα μας όσο κι εκείνοι που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, δηλώνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο κοντά στους ίδιους.

Την ίδια στιγμή, σαφής βελτίωση παρουσιάζεται και στους επιμέρους δείκτες που αφορούν την ψυχολογική κατάσταση των νέων, σε σχέση με αντίστοιχη έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί λίγο καιρό μετά την είσοδο της χώρας στο πρώτο Μνημόνιο, τον Ιούνιο του 2010. Παρ’ όλα αυτά, οι λέξεις «απογοήτευση» και «κούραση» εξακολουθούν να είναι εκείνες που χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο οι νέοι για να περιγράψουν το πώς νιώθουν.

Από την άλλη, οι νέοι Έλληνες τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, συμφωνούν όταν καλούνται να απαντήσουν για τις «λέξεις που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα του μέλλοντος». «Στασιμότητα» και «κρίση» είναι οι απαντήσεις που κυριαρχούν σε αμφότερες τις κατηγορίες.

Το ποσοστό των νέων κατοίκων της Ελλάδας, που απαντά πως θα έφευγε από την Ελλάδα, έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό από το ξεκίνημα της κρίσης. Από το 74% που απαντούσε καταφατικά, τον Ιούνιο του 2010, μόλις το 39% λέει πλέον «Ναι» στη μετανάστευση.

Νέοι Ελλάδας και εξωτερικού, συμφωνούν και στην ιεράρχηση των κυριότερων αιτιών της ελληνικής κρίσης, βάζοντας πρώτες τις απαντήσεις «Η διαφθορά στη δημόσια ζωή» και «οι πολιτικές των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης».

Επιπλέον, και οι δυο κατηγορίες εμφανίζονται ιδιαίτερα απαισιόδοξες, καθώς θεωρούν πως «τα χειρότερα είναι μπροστά μας» σε ό,τι αφορά την κρίση, παρά το γεγονός πως οι συγκεκριμένοι δείκτες είναι στη σημερινή έρευνα αισθητά μειωμένοι.

Τέλος, διάσταση παρουσιάζεται σε ό,τι αφορά την άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τη μια δηλαδή, οι νέοι Έλληνες του εξωτερικού εμφανίζονται να έχουν θετική γνώμη για την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ποσοστό 57%, αν και διόλου ευκαταφρόνητο δεν μοιάζει το 29% της αρνητικής τους ψήφου. Αντίθετα, αρνητικοί σε ποσοστό 45% είναι οι νέοι Έλληνες, κάτοικοι Ελλάδας με τη θετική γνώμη, να φτάνει μόλις το 41%.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος