FOLLOW US: facebook twitter

Πιάστηκε η σπείρα των ΡΟΜΑ που ρήμαξε Ηλεία και Αχαΐα

Ημερομηνία: 28-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53650″ img_size=”full”][vc_column_text]Θέμα χρόνου αποδείχθηκε πως ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη των μελών της σπείρας των ΡΟΜΑ που είχε ρημάξει το τελευταίο δεκαπενθήμερο περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας. Οι δράστες συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σε καταυλισμό στα Βραχνέικα. Σημαντική ήταν η συμβολή στην υπόθεση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και των Τμημάτων Ασφαλείας Ήλιδας και Δυτ. Αχαΐας στο πλαίσιο της προανάκρισης και άλλων υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηλείας και Αχαΐας. Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες είχαν λάβει μέτρα, πραγματοποιούσαν έρευνες και αναζητήσεις κάθε μία στα όρια ευθύνης της και ευρύτερα για να εντοπίσουν τους δράστες.

Ο διαβόητος ΡΟΜΑ από τον Πύργο, που είχε λάβει άδεια από το σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού στο οποίο κρατείτο για διακεκριμένες κλοπές και διαρρήξεις, το Σεπτέμβριο του 2016 και έκτοτε δεν επέστρεψε εκεί. Για καιρό είχε κρατηθεί μακριά από την Ηλεία, καθώς φοβόταν πως ήταν εύκολο λόγω της αναγνωρισιμότητάς του, να συλληφθεί. Φαίνεται όμως πως ετοίμαζε ένα μεγάλο «χτύπημα» στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σπείρα που είχε συστήσει ήταν πολυμελής, όμως τουλάχιστον πέντε άτομα ακόμα αποτελούσαν μαζί με τον εγκέφαλο τον πυρήνα της δράσης.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η σπείρα είχε κάνει αρκετές διαρρήξεις και κλοπές στον Κάμπο της Ηλείας, την Αμαλιάδα και τον Πύργο, καθώς και τη Δυτική Αχαΐα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να εμπλέκεται στα χτυπήματα στην Ανδραβίδα, στις επτά διαρρήξεις εκκλησιών και σε κλοπές αυτοκινήτων. Υπολογίζεται πως οι δράστες είχαν «χτυπήσει» σε τουλάχιστον είκοσι περιπτώσεις στον Κάμπο και την Αμαλιάδα και σε τέσσερις στον Πύργο, δύο διαρρήξεις εκκλησιών στον Αγ. Ελευθέριο Πύργου και στα Χανάκια και σε τουλάχιστον δύο κλοπές ΙΧ από τον Πύργο. Τουλάχιστον δέκα εκτιμάται πως είναι οι διαρρήξεις και κλοπές που έχουν διαπράξει οι δράστες στην Δυτ. Αχαΐα. Η δράση τους προκάλεσε άμεσα κοινωνική αναστάτωση και έτσι οι δύο όμορες Διευθύνσεις Αστυνομίας Ηλείας και Αχαΐας, συνεργάστηκαν ώστε να φτάσουν στον εντοπισμό του δράστη.

Ένας τυχαίος αστυνομικός έλεγχος στην Κάτω Αχαγιά, έφερε πολύ κοντά αστυνομικούς και δράστες με τους τελευταίους να μη διστάζουν να πυροβολούν στον αέρα για εκφοβισμό κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν τη σύλληψη. Η σπείρα τελευταία μετέβαινε στους στόχους της με ένα αυτοκίνητο μάρκας TOYOTA Carina που είχαν κλέψει τις προηγούμενες ημέρες από την περιοχή της Αμαλιάδας.

Η έφοδος των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον καταυλισμό των Βραχνεϊκων όπου είχαν βρει καταφύγιο οι δράστες, έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης με σκοπό να πιαστούν κυριολεκτικά στον ύπνο όπως κι έγινε… Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές από τις Αστυνομικές Αρχές μόλις ολοκληρωθεί η προανάκριση…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot