FOLLOW US: facebook twitter

Περπάτημα ζωής και ελπίδας… από τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (Ε.Λ.Ε.Α.Ν.Α) Ηλείας

Ημερομηνία: 17-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Για 3η συνεχή χρονιά τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) Ηλείας, στέλνοντας το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα, απόγευμα της συμμετείχαν στο «Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας» στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αρθρίτιδας.

Το ραντεβού για τα μέλη της ΕΛΕΑΝΑ Ηλείας δόθηκε στην πλατεία Δικαστηρίων, όπου οι συγκεντρωθέντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να ακούσουν μια ολιγόλεπτη ομιλία από ιατρούς ρευματολόγους Κώστα Ιορδάνου, Μαρία Χριστοπούλου και Γιώργο Πεντάζο. Στη συνέχεια σε μια συμβολική κίνηση κατευθύνθηκαν στην οδό 28ης Οκτωβρίου και συνέχισαν στον παράδρομο της οδού Κατακόλου όπου και περπάτησαν επιστρέφοντας και πάλι στον Πύργο.

Η ανταπόκριση στη δράση ήταν ικανοποιητική και στο περπάτημα συμμετείχαν περισσότερα από 40 παλαιά και νέα μέλη του συλλόγου ΕΛΕΑΝΑ Ηλείας, συνεχίζοντας όλοι μαζί την προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητα ζωής και τις αρνητικές επιπτώσεις της ρευματοπάθειας στην καθημερινή ζωή, στην εργασία και στη ψυχαγωγία.

Η εκδήλωση είχε σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας, πρόληψης και αντιμετώπισης των ρευματικών παθήσεων που αριθμούν περισσότερες από 200. Σημειώνεται ότι στις ρευματικές παθήσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αγκυλοποιητική σπονδυλοαθρίτιδα, η νεανική ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα, η ουρική αρθρίτιδα, η ινομυαλγία, ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος, το Σκληρόδερμα, κ.λπ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος