FOLLOW US: facebook twitter

Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας: Έγκριση προϋπολογισμού 2017

Ημερομηνία: 31-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

perifereiako1

Έναρξη διαδικασιών έγκρισης προσλήψεων με θητεία

Η έγκριση του προϋπολογισμού για το 2017 του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΤΑ-ΠΔΕ), ήταν το κυρίαρχο θέμα κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΤΑ-ΠΔΕ που πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου 2016.

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης αποτελεί ενεργό χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό εργαλείο σε τοπικό επίπεδο, καθώς πρωταρχικός του ρόλος είναι η διαχείριση των πιστώσεων και των διαδικασιών πληρωμής του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και των συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργων, καθώς και η τεχνική υποστήριξη της Περιφέρειάς μας, ιδίως στον τομέα της υλοποίησης μελετών, ερευνών και έργων.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και Πρόεδρος του ΠΤΑ-ΠΔΕ, Απόστολος Κατσιφάρας, σχολιάζοντας τον προϋπολογισμό για το 2017, που εγκρίθηκε ομόφωνα, ανέφερε: «Ο συνολικός προϋπολογισμός (εθνικό και συγχρηματοδοτούμενο σκέλος) για τα έργα Δημοσίων Επενδύσεων που θα διαχειρισθεί το ΠΤΑ-ΠΔΕ το 2017 προϋπολογίζεται σε 31.937.620,93 ευρώ. Πρόκειται για έναν ορθολογικό και εκτελέσιμο προϋπολογισμό, που συμμορφώνεται με τις επιταγές των καιρών, περιορίζοντας τις δαπάνες στις απολύτως απαραίτητες, και εστιάζοντας όσο περισσότερο είναι δυνατό σε αναπτυξιακές δράσεις».

Στο πλαίσιο αυτό, το Σώμα ενέκρινε και τη συμμετοχή του ΠΤΑ-ΠΔΕ, τόσο στην πρόταση που υπέβαλλε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ανάδειξή της ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», όσο και στο δίκτυο «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα».

Ξεκινούν διαδικασίες για την έγκριση προσλήψεων

Την άμεση έναρξη διαδικασιών εγκρίσεων για την πρόσληψη τριών (3) ατόμων με θητεία, αποφασίστηκε ομόφωνα κατά την ίδια συνεδρίαση του Δ.Σ.

Πρόκειται για την πρόσληψη ειδικών επιστημόνων με ειδικότητες που προβλέπονται στο οργανόγραμμα του ΠΤΑ-ΠΔΕ και είναι κενές, και συγκεκριμένα:

-ένα (1) στέλεχος για θέματα περιφερειακής ανάπτυξης, που θα πρέπει να διαθέτει πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ σχολής οικονομικής κατεύθυνσης ή περιφερειακής ανάπτυξης και εξειδίκευση σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης,

-ένα (1) στέλεχος για θέματα κοινωνικά/πολιτιστικά και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, που θα πρέπει να διαθέτει πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ σχολής κοινωνικών επιστημών και εξειδίκευση σε θέματα απασχόλησης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, και

-ένα (1) στέλεχος για θέματα οργάνωσης και διοίκησης, που θα πρέπει να διαθέτει πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ οικονομικής ή πολυτεχνικής σχολής και εξειδίκευση σε θέματα διοίκησης αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Η πρόσληψη των ανωτέρω ειδικών επιστημόνων θα γίνει με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, η οποία θα λήγει αυτοδίκαια με τη λήξη της θητείας του παρόντος Δ.Σ. του ΠΤΑ-ΠΔΕ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot