FOLLOW US: facebook twitter

Πεζοπορία στο «φαράγγι των Μύλων»: Οι «Φευγάτοι» του Κάμπου στο Γεωργίτσι Λακωνίας

Ημερομηνία: 24-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Ημερήσια πεζοπορική εξόρμηση στη Λακωνία,  όπου  οι συμμετέχοντες περπάτησαν την διαδρομή από το Γεωργίτσι έως το  Καστόρι, γνωστή και ως πεζοπορία στο  “Φαράγγι των Μύλων”, διοργάνωσε η ομάδα πεζοπορίας του Κάμπου «ΟΙ Φευγάτοι – Εκτός δρόμου».  Μια ενδιαφέρουσα για την ομορφιά του τοπίου, ήπια διαδρομή τριών περίπου ωρών με αριθμό δυσκολίας Α, την οποία ακολούθησαν πολλά μέλη και φίλοι της ομάδας, όλων των ηλικιών, που αγαπούν την πεζοπορία και θέλουν να βρίσκονται κοντά στη φύση και να ανακαλύπτουν τις ομορφιές της.

Η αναχώρηση των συμμετεχόντων έγινε με λεωφορείο την Κυριακή το πρωί, από την Αμαλιάδα και τη Γαστούνη όπου έφτασαν στο Γεωργίτσι,  στην  πλατεία του Αγίου Αθανασίου και κατευθύνθηκαν μέσα από δασικό δρόμο προς τη Μεσοράχη και μετά από 2 χλμ στην είσοδο από το φαράγγι των Μύλων.  Κατέβηκαν στα ερείπια του νερόμυλου και συνέχισαν προς την ξύλινη σκάλα από κορμούς πλάτανων και το παλιό υδραγωγείο της Αλευρούς. Ανηφόρισαν  την μεγάλη ξύλινη σκάλα και συνέχισαν μέχρι την βάση του καταρράκτη, πέρασαν κάτω από την γέφυρα του Καστόριου και μετά από 1,5 χλμ έφτασαν στο πέτρινο τοξωτό γεφύρι, γνωστό και ως Μαρμαρογέφυρο .  Οι πεζοπόροι μετά από μια μικρή ανάπαυλα, συνέχισαν την διαδρομή τους ως την πλατεία στο Καστόρι. Όμορφη και αναζωογονητική εμπειρία για όλους τους πεζοπόρους που απόλαυσαν την μοναδική διαδρομή.

0 Σεπτέμβρη πεζοπορία στη Στενωσιά Μεσσηνίας

Ωστόσο οι… περιπέτειες των Φευγάτων συνεχίζονται με διοργάνωση νέας πεζοπορίας την επόμενη Κυριακή 30 Σεπτέμβρη, στους καταρράκτες της Στενωσιάς Μεσσηνίας, όπου θα διασχίσουν  το ομώνυμο φαράγγι, ξεκινώντας από τη Γιάλοβα και μέσα από ένα καταπράσινο τοπίο με λιμνούλες και μικρούς καταρράκτες θα καταλήξουν στο χωριό Στενωσιά. Αναχώρηση στις 7:00 από Αμαλιάδα – 7:20 από Γαστούνη.

Πληροφορίες – κρατήσεις : 6932329223 Μπουραντάς Γιώργος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος