FOLLOW US: facebook twitter

Παρεμβάσεις γύρω από την Αγία Κυριακή – Συνεργασία Γ. Λιατσή με Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και π. Λαγκαδινό

Ημερομηνία: 01-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Συνεργασία με το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής και τον πατήρ Βασίλειο Λαγκαδινό, είχε χθες ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής στο Λάτσειο προκειμένου να συζητήσουν τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει η δημοτική αρχή, στον περιβάλλοντα αλλά και τον εξωτερικό χώρο του ναού.

Ο κ. Λιατσής, επισήμανε ότι η Αγία Κυριακή είναι ο κατεξοχήν ιστορικός Ναός της πόλης και έχει πολλές ιδιαιτερότητες που τον καθιστούν μοναδικό και πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Τόνισε όμως, πως γύρω από το Ναό υπάρχει μια σχετική αταξία, που προέρχεται από την επιβάρυνση που δημιουργείται από αυτοκίνητα που σταθμεύουν ακατάστατα. «Με το εκκλησιαστικό συμβούλιο κουβεντιάσαμε ότι ο ναός θα μπορεί να είναι επισκέψιμος μαζί με Άγιο Αθανάσιο, το Μουσείο και ότι άλλο καλό έχει η πόλη. Αυτό σημαίνει ότι θα δρομολογηθούν παρεμβάσεις στον εξωτερικό χώρο που μακάρι να τα καταφέρουμε και να τις φέρουμε εις πέρας. Δε θα κάνουμε απολύτως τίποτα και καμία παρέμβαση αν δεν έχουμε την σύμφωνη γνώμη του εκκλησιαστικού συμβουλίου. Είναι πάγια αρχή μου που δε θα παραβιάσω για κανένα λόγο. Ευχαριστώ που ήρθαν, το επόμενο διάστημα θα δείξει αν η συνάντηση αυτή θα δώσει καρπούς και το μόνο που έχω να πω είναι ότι θα προσπαθήσω».

Τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Μιλτιάδης Αγγελακόπουλος, Ανδρέας Γατσής και Χρήστος Ποταμιάς ευχαρίστησαν τον κ. Λιατσή για την συνεργασία ενώ ο πατήρ Βασίλειος Λαγκαδινός επισήμανε ότι πάντα έχουν αγαστή συνεργασία με το Δήμαρχο, τονίζοντας ότι είναι ένας άνθρωπος με ρηξικέλευθες προτάσεις, αγαπά την πρόοδο και την πόλη του, και συνεργάζεται άριστα μαζί τους. «Οι προτάσεις του σήμερα, μας βρίσκουν σύμφωνους. Ως εκκλησιαστικό συμβούλιο θα τις μελετήσουμε και πιστεύω ότι στο μέλλον θα έχουμε καλή συνεργασία σε ότι αφορά το Ναό της Αγίας Κυριακής και τον Άγιο Χαράλαμπο και πιστεύω ότι η σημερινή μας συνάντηση θα δώσει λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα της Αγίας Κυριακής όσον αφορά τον περιβάλλοντα χώρο και τον χώρο κυκλοφορίας και στάθμευσης αυτοκινήτων. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε τις αποφάσεις που πρέπει και θα είναι προς το συμφέρον της εκκλησίας μας και του δήμου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος