FOLLOW US: facebook twitter

Παραμύθι συναισθημάτων από το ΕΕΕΕΚ Πύργου

Ημερομηνία: 08-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Μια τρυφερή ιστορία μας διηγήθηκαν οι μαθητές με μια εξαιρετική μουσικοχορευτική παράσταση,εξαιρετική και πολύ ιδιαίτερη και τρυφερή συνάμα, ήταν η παρουσίαση ενός παραμυθιού από το Περού για τα συναισθήματα, από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου.

Όπως εξήγησε η  Δ/ντρια του σχολείου κ. Αγγελική Πετρόγιανη, «Ένας από τους βασικούς στόχους του σχολείου μας είναι η συναισθηματική αγωγή των μαθητών, να εκπαιδευτούν δηλαδή μέσα από το παιχνίδι, το παραμύθι και άλλες βιωματικές δραστηριότητες, να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τα συναισθήματα τους, Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και θα αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες.

Με την δική μας συμμετοχή αναφερόμαστε στην δεξιά πλευρά του εγκεφάλου, το κέντρο των συγκινήσεων και της διάθεσης που είναι εξίσου σημαντική με την αριστερή, αφού κανένα από τα δύο δεν μπορεί να λειτουργήσει ολοκληρωμένα χωρίς την συμμετοχή του άλλου. Η εκδήλωσή μας προετοιμάστηκε με πολύ κέφι και μεράκι, τόσο εκ μέρους των μαθητών όσο και εκ μέρους των εκπαιδευτικών τους οποίους ευχαρίστησε έναν- έναν ονομαστικά.

Η παράσταση είχε και μουσικό μέρος με τραγούδια από τους μαθητές και στο πιάνο τους καθηγητές τους  Φώτη Παπαθεοδώρου και Αλέξανδρο Χαρίτο στο σαξόφωνο


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος