FOLLOW US: facebook twitter

Παραμένει σε οριακό σημείο το Φράγμα Πηνειού

Ημερομηνία: 16-08-2024 | Συντάκτης:

Στα 74 εκ. η στάθμη του νερού, πλάνο από ΓΟΕΒ για τις 2ες καλλιέργειες

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Η προσαρμογή του προγράμματος άρδευσης και η διαχείριση των «δεύτερων» καλλιεργειών είναι οι προτεραιότητες της διοίκησης του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού σε σχέση με τα αποθέματα νερού στο φράγμα Πηνειού.

Τη δεδομένη στιγμή, το ύψος της στάθμης του νερού είναι στα 74 εκατοστά και εκφράζεται η προσδοκία να μην υποχωρήσει περισσότερο από πέντε εκατοστά για τον επόμενο μήνα.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Οργανισμού, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, η «κόκκινη γραμμή» είναι τα 70 εκατοστά, και προανήγγειλε ευρεία συζήτηση το φθινόπωρο για την αρδευτική περίοδο του 2025.

«Καλό θα είναι να μην υποχωρήσει κάτω από τα 69 με 70 εκατοστά η στάθμη του νερού στο φράγμα Πηνειού. Θεωρητικά βαδίζουμε προς το τέλος της φετινής αρδευτικής περιόδου και θέλουμε να δούμε τι θα γίνει με τις δεύτερες καλλιέργειες που μπαίνουν, ώστε να τις καλύψουμε χωρίς πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να δούμε αναλυτικά τι παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν εν όψει του 2025», ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος εκφράζοντας την ελπίδα να γεμίσει ξανά ο ταμιευτήρας στο φράγμα.

 «Είναι πολύς ο καιρός που δεν έχουμε εισροές νερού εξαιτίας της παρατεταμένης ανομβρίας. Είναι πολύ σημαντικός ο ερχόμενος χειμώνας για την ερχόμενη αρδευτική περίοδο, διότι αν δεν χιονίσει και δεν έχουμε συχνές και ομαλές βροχοπτώσεις, δεν θα αυξηθούν τα αποθέματα στα επίπεδα που θέλουμε για την άρδευση του 2025. Μην ξεχνάτε ότι φέτος ξεκινάμε από το χαμηλότερο σημείο της στάθμης του φράγματος», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot