FOLLOW US: facebook twitter

Παράταση αγωνίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Ημερομηνία: 05-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”54098″ img_size=”full”][vc_column_text]Δεν έγινε δεκτή η έφεση κατά της απόφασης προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους. 

Τα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς παραμένουν στις φυλακές ενώ σύμφωνα με πληροφορίες (ΕΡΤ), ο γενικός εισαγγελέας της πόλης έδωσε άδεια στους γονείς των δύο στρατιωτικών να τους επισκεφτούν.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της από το δικαστήριο και στη συνέχεια ο ορισμός δικασίμου. Το τουρκικό δικαστήριο αναμένει επίσης τα αποτελέσματα της ανάλυσης των ψηφιακών δεδομένων (κινητό τηλέφωνο).

Σημειώνεται ότι σήμερα (Δευτέρα), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Τουρκίας υπογράμμισε ότι δεν έχει τεθεί ζήτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Επίσης, τόνισε ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί υποβλήθηκαν σε δικαστική έρευνα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη ζώνη και της στρατιωτικής κατασκοπίας.

Συμπλήρωσε ότι έπειτα από σχετικό αίτημα του εισαγγελέα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε την κράτησή τους με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη περιοχή.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, δήλωσε:

Οι άμεσες ενέργειες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τη μεταφορά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη δεν απέδωσαν καρπούς καθώς σύμφωνα με τούρκικα μέσα ενημέρωσης, το αίτημα απορρίφθηκε.

Δηλώσεις

Δεν θα υπάρξει κανένας συσχετισμός των Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους που κρατούνται στη χώρα μας, δήλωσε στην δημόσια τηλεόραση ο υφυπουργός εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

«Έχουν γίνει και συνεχίζουν οι αναγκαίες ενέργειες, τόσο στο διπλωματικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεών μας», δήλωσε χθες στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και τέως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σημείωσε το εξής: «Παρακολουθούμε το θέμα με προσοχή. Εργαζόμαστε ώστε να λυθεί γρήγορα και τα παιδιά μας να επιστρέψουν γρήγορα στη χώρα».

Το χρονικό

Το θρίλερ ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης όταν ένας λοχίας πενταετούς υποχρέωσης και ένας υπολοχαγός πραγματοποιούσαν περίπολο για έλεγχο σε χερσαίο τμήμα στην περιοχή Καστανιές, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο.

Το συμβάν έκανε γνωστό το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε ανακοίνωσή του την επόμενη μέρα αποδίδοντάς το σε αποπροσαναταλισμό των δύο στρατιωτικών εξαιτίας του άσχημου καιρού.

«Στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος» σημείωνε το ΓΕΣ.

Ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Τούρκος ομόλογός του μίλησαν από την πρώτη στιγμή, ενώ οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους τουρκικές για τις διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Tο ζήτημα «ανεβάζουν» μέσα της γειτονικής χώρας, ενώ η τουρκική κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας ζήτησε σε βάθος έρευνα υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν αντιφάσεις στις καταθέσεις των δύο ανδρών.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot