FOLLOW US: facebook twitter

Παντελής Παπαναγιώτου: Ανησυχία για την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του ΚΕΦΙΑΠ

Ημερομηνία: 29-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”56371″ img_size=”full”][vc_column_text]Την ανησυχία του για την αλλαγή στα δεδομένα του ΚΕΦΙΑΠ, εξέφρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, Παντελής Παπαναγιώτου. Σε δηλώσεις του ανέφερε πως το υπουργείο Υγείας τείνει να μεταβιβάσει την αρμοδιότητα του ΚΕΦΙΑΠ από τη διοίκηση του νοσοκομείου στο ΠΕΣΥΠ, κάτι που σημαίνει όπως υποστήριξε, περισσότερη γραφειοκρατία για τα άτομα με αναπηρία.

«Το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει, αφορά τα ΚΕΦΙΑΠ σε όλη την Ελλάδα. Τα ΚΕΦΙΑΠ πάλι είχαν το όνομα ΚΥΚΕΚΑΜΕΑ και στόχος ήταν η φιλοξενία των ατόμων και γι’ αυτό υπάρχουν και 12 αυτόνομα δωμάτια και η φυσική αποκατάσταση και η ψυχολογική στήριξη και διάφορες αθλοπαιδιές. Το νόημα των παλιών ΚΥΚΕΚΑΜΕΑ σήμερα δεν υπάρχει. Το ΚΕΦΙΑΠ παρά το ότι ξεκίνησε μία σοβαρή προσπάθεια στο νομό μας να λειτουργήσει και χάρη στις προσπάθειες του προέδρου το νοσοκομείου, που αφορούσε στην πρόσληψη ενός φυσικοθεραπευτή, την έναρξη των δεινόλουτρων, της πισίνας κι άλλων πραγμάτων που αφορούν την υγεία των ΑμεΑ, το υπουργείο τείνει να τα καταργήσει. Ερχόμενος ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα λάβει υπόψη του όλες τις κοινωνικές ομάδες, τους συλλόγους και τους ανθρώπους που ωφελούνται από το σύστημα υγείας. Πάει να παρθεί μία απόφαση με δεδομένο ότι φεύγουν από την διοίκηση των νοσοκομείων όλα τα ΚΕΦΙΑΠ και πάνε σε επίπεδο ΠΕΣΥΠ. Αυτό σημαίνει ότι ένας άνθρωπος θα έχει την εποπτεία και καταλαβαίνετε την γραφειοκρατία. Καθώς αν λείπει κάτι, θα επικοινωνούν με χαρτιά και πάλι θα είναι χρονοβόρα η διαδικασία. Αλλά οι δομές αυτές γίνονται κλειστού τύπου και μόνο όσοι είναι σε ένα νοσοκομείο θα μπορούν να έχουν φυσική αποκατάσταση. Δεν θα αφορά πλέον όλα τα άτομα με αναπηρία, δηλαδή τα άτομα που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν φυσικοθεραπείες, ούτε εργοθεραπεία, ούτε κινησιοθεραπεία και καταλαβαίνετε ότι αλλάζει τα δεδομένα» εξήγησε ο κ. Παπαναγιώτου.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στις 29/3 στην Ομοσπονδία των συλλόγων ΑμεΑ και θα τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα, για να παραμείνει η διοίκηση στις τοπικές κοινωνίες.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot