FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός- Παναχαϊκή: Το χρονικό της ντροπής!

Ημερομηνία: 25-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σπασμένα αυτοκίνητα και τέσσερις αστυνομικοί στο νοσοκομείο από τα επεισόδια οπαδών της Παναχαϊκής και του Πανηλειακού

Το φιλικό ανάμεσα στον Πανηλειακό και την Παναχαϊκή δεν τελείωσε ποτέ, το βράδυ της Τετάρτης, με ένα… σκηνικό τρόμου να εκτυλίσσεται στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Πύργου και στην οδό Πατρών. Όλα ξεκίνησαν όταν οι 40 περίπου οργανωμένοι οπαδοί της Παναχαϊκής επιχείρησαν να πάνε στη Θύρα 7 (στο πέταλο) που θα τους φιλοξενούσε, μέσω του παρκινγκ μπροστά από τις Θύρες 3,4,5. Η… φαεινή ιδέα να περάσουν μπροστά από τις Θύρες που βρίσκονταν φίλοι του Πανηλειακού, αποδείχτηκε καταστροφική. Όπως το ίδιο είχε γίνει και πριν λίγους μήνες στην Αμαλιάδα, στο ματς του Αστέρα με την Παναχαϊκή, όταν και τότε οι οπαδοί της Παναχαϊκής πέρασαν από τη μεριά των φιλάθλων του Αστέρα για να πάνε στο χώρο της κερκίδας όπου θα φιλοξενούνταν. Και τότε λοιπόν είχαν ξεσπάσει επεισόδια με μάχες σώμα με σώμα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.  Και για τα δύο αυτά συμβάντα με διαφορά λίγων μηνών, αναμφισβήτητα ευθύνη έχει και η Αστυνομία καθώς το πάθημα της Αμαλιάδας δεν έγινε μάθημα στον Πύργο! Προχθές, μπροστά από τις Θύρες 3,4, μετά τις προκλήσεις των Πατρινών, ξεκίνησαν και τα επεισόδια μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων, οι οποίοι επιδόθηκαν σε μάχες σώμα με σώμα κι ενώ μόλις είχε ξεκινήσει το φιλικό ματς. Μετά από λίγα λεπτά, οι οργανωμένοι της Παναχαϊκής απωθήθηκαν από τους λιγοστούς μέχρι τότε αστυνομικούς, αλλά άρχισαν να προκαλούν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του Σταδίου.

Πετροπόλεμος και δακρυγόνα

Αυτό, όπως ήταν φυσιολογικό, εξόργισε τους φιλάθλους του Πανηλειακού που βγήκαν έξω από το γήπεδο για να δουν αν έχουν υποστεί ζημιές τα αυτοκίνητά τους, αλλά και τους ερυθρόλευκους οπαδούς που θέλησαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Έτσι, ξεκίνησε πετροπόλεμος ανάμεσα στις δύο πλευρές, στην οδό Πατρών. Η Αστυνομία βλέποντας ότι η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο, χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να καταπνίξει τα επεισόδια και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική στην περιοχή.

Οι αέριες μάζες των χημικών έφτασαν και στον αγωνιστικό χώρο, τη στιγμή που ο διαιτητής Σταυρόπουλος και οι ποδοσφαιριστές έβγαιναν από τα αποδυτήρια για να διεξαχθεί το β΄ ημίχρονο. Ο ρέφερι δεν μπορούσε παρά να αποφασίσει την οριστική διακοπή του αγώνα.

Μάλιστα, χθες το μεσημέρι έγινε γνωστό πως τέσσερις αστυνομικοί διεκομίστηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στο σώμα από τις οδομαχίες!

Οι ευθύνες…

Πέρα από την ευθύνη της Αστυνομίας, δεν είναι δυνατόν να τεθούν στο απυρόβλητο οι διοικήσεις των δύο συλλόγων. Εφόσον, όπως μάθαμε, δεν γνώριζε κανείς (!) περί μετακίνησης οργανωμένων οπαδών της Παναχαϊκής στον Πύργο, ούτε ένας παράγοντας σκέφτηκε ότι ίσως έρχονταν οργανωμένοι οπαδοί της πατρινής ομάδας; Και τέλος πάντων, όποιοι έρχονταν από την Πάτρα, οργανωμένοι ή μη, ήταν σίγουρο πως δεν θα επιδίδονταν σε επεισοδιακές συμπεριφορές, εφόσον κρατάει χρόνια αυτή η κόντρα των οπαδών; Οι απαντήσεις στα ερωτήματα δόθηκαν από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το βράδυ της Τετάρτης και πλέον το ζητούμενο είναι να επικρατήσει η κοινή λογική και να μην επαναληφθούν.

1-0 στο 45λεπτο

Ένα ημίχρονο διεξήχθη στο φιλικό Πανηλειακός-Παναχαϊκή και η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά ήταν μπροστά στο σκορ 1-0, με ένα υπέροχο τέρμα του Κρεββατά στο 30΄, έπειτα από ωραία σέντρα του Νιφορόπουλου από δεξιά, με εξωτερικό φάλτσο. Ο φορ της ομάδας του Πύργου πετάχτηκε και έπιασε μια πανέμορφη κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ντάνκουα στο 36΄, έχασε μοναδικό τετ-α-τετ, το οποίο απέκρουσε ο Βρονταράς.

Νωρίτερα, μεγάλη επέμβαση έκανε ο τερματοφύλακας του Πανηλειακού Γιάννης Καλλιακμάνης στο 16΄σε πλασέ του Γκίνο, ενώ από ασίστ του Μπουρλάκη στο 28΄, ο Κρεββατάς από πλεονεκτική θέση πλάσαρε άουτ.

 

Πανηλειακός: Καλλιακμάνης, Νιφορόπουλος, Σούλης, Κολόκας, Λεβέντης, Γκοτσούλιας, Σέχου, Μπουρλάκης, Σωτηρόπουλος, Ντάνκουα, Κρεββατάς.

 

Παναχαϊκή: Βρονταράς, Πολίμος, Αγουρίδης, Λουμπαρδέας, Μακρυδημήτρης, Γκίνο, Αργυρόπουλος, Κωνσταντακόπουλος, Ελευθεριάδης, Γκέτσιος, Στεργίδης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος