FOLLOW US: facebook twitter

Πανηλειακός-Αστέρας Βλαχιώτη 1-1: Γλυκόπικρη ισοπαλία!

Ημερομηνία: 15-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Εντυπωσιακή φάση από το χθεσινό παιχνίδι στον Πύργο με πρωταγωνιστές τους Λεβέντη, Χρήστου.

 

Ο Πανηλειακός βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά πάλεψε και ισοφάρισε στο φινάλε

Ο Πανηλειακός πάλεψε πολύ στο ντέρμπι με τον πρωτοπόρο και αήττητο Αστέρα Βλαχιώτη χθες στο Στάδιο Πύργου, παρουσία 900 περίπου φιλάθλων και πήρε έστω το βαθμό της ισοπαλίας στο 85΄ με τον «κεραυνό» του Μπουρλάκη. Μια ισοπαλία που αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στους ερυθρόλευκους, καθώς ήθελαν τη νίκη για να πλησιάσουν στην κορυφή αλλά και να γιορτάσουν με τον καλύτερο τρόπο την επέτειο των 60 χρόνων, αλλά τελικά πήραν έστω το βαθμό, μετά από μεγάλη προσπάθεια κόντρα στην καλύτερη ομάδα που έχει περάσει από τον Πύργο τη φετινή σεζόν. Οι Πυργιώτες παρέμειναν έτσι στο -6 από την ομάδα της Λακωνίας και θα συνεχίσουν να παλεύουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, για να τερματίσουν όσο ψηλότερα γίνεται.

0-1 στο 8΄ και αλλαγές θέσεων

Η ομάδα του Γιώργου Κούτση, η οποία παρατάχθηκε χωρίς τον τιμωρημένο Γιάννη Σωτηρόπουλο, μπήκε καλά στο ντέρμπι και στο 3΄ έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Νιφορόπουλος έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Μπουρνέλης έπιασε την κεφαλιά αλλά αυτή κατέληξε στα χέρια του Παλιούρα. Και 5 λεπτά μετά, ήταν άτυχη καθώς δέχτηκε γκολ στην πρώτη ευκαιρία του Αστέρα. Ο Σέχου έχασε τη μπάλα λίγο πιο μπροστά από το σημείο της σέντρας, ο Κατσίκας έβγαλε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και ο Γεμιστός βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Καπετανάκη και τον νίκησε (0-1). Στο 14΄ το σουτ του Κατσίκα από δεξιά μέσα στην περιοχή απέκρουσε με γροθιές ο Καπετανάκης και στο επόμενο λεπτό η σέντρα-σουτ του Κρεββατά ανάγκασε τον Παλιούρα να παραχωρήσει με υπερένταση κόρνερ. Ο Πανηλειακός συνέχισε να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης και στο 24΄ και 29΄ δύο δυνατά σουτ έξω από την περιοχή των Νιφορόπουλου, Μπουρλάκη, μπλόκαρε ο Παλιούρας. Ο Κούτσης στο 27΄ πέρασε στο παιχνίδι τον νεαρό Βουργουντζή στη θέση του Σέχου που είχε «κιτρινιστεί» από νωρίς. Ο Βουργουντζής πήγε αριστερά, ο Μπουρλάκης έγινε 10άρι (ξεκίνησε αριστερά, ελλείψει του Σωτηρόπουλου) και ο Γκοτσούλιας επέστρεψε στη φυσική του θέση, ως κόφτης (ξεκίνησε 10αρι στο 4-2-3-1). Το α΄ ημίχρονο είχε άλλη μια φάση για τον Βλαχιώτη, με τον Χρήστου να σεντράρει από αριστερά, τον Κατσίκα να πιάνει σκαστό σουτ στη κίνηση, αλλά ο Καπετανάκης έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε.

Ισοφάριση στο 85΄

Στην επανάληψη, ο Πανηλειακός δεν ήταν τόσο δραστήριος όσο στο α΄ μέρος και  απείλησε μόλις μια φορά από στημένη φάση στο 61΄. Ο Νιφορόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Κρεββατάς έπιασε υπό πίεση την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Ο Βλαχιώτης έκλεισε καλά τους χώρους και μάλιστα είχε δύο φάσεις για γκολ. Η πρώτη προήλθε από λάθος της άμυνας στο 59΄, με τον Βλάχο να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει άουτ υπό ασφυκτική πίεση και η δεύτερη στο 80΄ με το καλό σουτ του Γεμιστού λίγο έξω από την περιοχή, που αποσόβησε ο Καπετανάκης, αποκρούοντας στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως θα μείνει το 0-1, στο 85΄ ο Κρεββατάς έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Μπουρλάκη, αυτός μπήκε από δεξιά μέσα στην περιοχή και κεραυνοβόλησε τον Παλιούρα (1-1). Στο επόμενο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με 2η κίτρινη του  Κόντη και από κει και πέρα οι ερυθρόλευκοι πίεσαν για το νικητήριο γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν. Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με 2η κίτρινη και ο Βουργουντζής, ο οποίος χειροκροτήθηκε από τον κόσμο για τη θέληση και το πάθος που επέδειξε.

Καλύτεροι από τον Πανηλειακό οι Νιφορόπουλος, Λεβέντης, Καπετανάκης, ενώ θετικός ήταν ο έμπειρος Νίκος Δαβουρλής, στα 17 λεπτά που αγωνίστηκε μαζί με τις καθυστερήσεις.

 

Πανηλειακός: Καπετανάκης, Νιφορόπουλος (76′ λ.τρ. Κολόκας), Λεβέντης, Μπουρνέλης (78′ Δαβουρλής), Σούλης, Νικολόπουλος, Ντάνκουα (65′ Χατζηστάμου), Γκοτσούλιας, Κρεββατάς, Μπουρλάκης, Σέχου (27′ Βουργουντζής)

Αστέρας Βλαχιώτη: Παλιούρας, Βλάχος (74′ Κολλιάκος), Τσουκαλάς, Μπριλάκης, Χρήστου (82΄ λ.τρ. Λεμονίτης), Τσιμικλής, Ψιάνος, Σταμογιάννος (83′ Λεϊμονίτης), Κόντης, Γεμιστός, Κατσίκας (90+ Σαρανατόπουλος).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος