FOLLOW US: facebook twitter

Παλαιολόγος κατά Φάμελου: «Δεν υπάρχει συνεργασία»

Ημερομηνία: 08-11-2017 | Συντάκτης:

Παλαιολόγος κατά Φάμελου για τους καθαρισμούς των αποστραγγιστικών τάφρων

Την απουσία συνεργασίας με τον ΓΟΕΒ και τον πρόεδρο του Νίκο Φάμελο, κατήγγειλε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστος Παλαιολόγος. Μίλησε για το έργο του καθαρισμού που δεν έχει γίνει και επισήμανε τους κινδύνους πλημμυρών σε πιθανή μεγάλη κακοκαιρία, καθώς οι μεγάλοι τάφροι της περιοχής που ανήκουν στην δικαιοδοσία του ΓΟΕΒ δεν έχουν καθαριστεί.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Παλαιολόγος «…ο κ. Φάμελος δεν θέλει να έχουμε καλή συνεργασία. Είχαμε προβλέψει να καθαρίσουμε 70 χλμ. δικτύου από τη Βάρδα έως τη Μπούκα Παλαιοχωρίου. Δυστυχώς μας ενέκριναν μόνο 5 χλμ. και αυτά δεν έχουν καθαριστεί ακόμα. Τι άλλο να κάνουμε ως ΤΟΕΒ; Είμαστε το μεγαλύτερο ΤΟΕΒ της Ελλάδας και παίρνουμε το μικρότερο μερίδιο από όλα της Ηλείας. Δεν είναι σωστά αυτά που συμβαίνουν.

Καθαρίζουν τα ίδια καθαρισμένα κανάλια και όχι σε εμάς που έχουμε πρόβλημα. Ο κ. Φάμελος ρίχνει αλλού το μπαλάκι. Λέει πως το ΤΟΕΒ Μυρτουντίων δεν έχει πληρώσει τις εισφορές, ενώ το ΤΟΕΒ Μυρτουντίων μια ζωή είναι ο αιμοδότης του ΓΟΕΒ. Πληρώνουμε και αποτελέσματα δεν βλέπουμε. Έχουμε παράπονα και από τον κ. Φάμελο και από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Δεν μας στηρίζουν στο έργο που πρέπει να γίνει. Ο κίνδυνος πλημμυρών είναι μεγάλος και η ευθύνη είναι το ΓΟΕΒ. Δεν φτάνει να καθαρίζουμε μόνο εμείς και κανένας άλλος…»

Ο κ. Παλαιολογος εξήγησε πως από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων εστίασε στα προβλήματα της περιοχής του Καπελέτου, που προκαλούσαν οι τάφροι Τ23 και Τ24.

«Παρακάλεσα τότε τον πρόεδρος του ΓΟΕΒ κ. Αλτάνη να δώσει λύση για κάποια χρόνια. Έφεραν μηχάνημα και καθάρισε τις τάφρους. Αν δεν τα θυμούνται οι καλλιεργητές αυτά λίγο με ενδιαφέρει, αλλά έργο έγινε.

Παράλληλα είχαμε καθαρίσει και εμείς την δική μας τάφρο που ενώνεται με τις άλλες δύο. Όσο κι αν καθαρίζουμε εμείς αυτή την τάφρο, αν δεν καθαριστούν οι μεγάλες Τ23 και Τ24, δεν υπάρχει αποτέλεσμα…». Ο κ. Παλαιολόγος εξήγησε πως έχουν μπαζωθεί οι τάφροι με φερτά υλικά και έτσι δεν τραβάνε τα νερά της αποστράγγισης και σήμερα θέλουν πάλι καθαρισμό. Σχολίασε πως θα πρέπει να γίνει καθαρισμός και στο Κοτύχι που εκβάλουν οι μεγάλες αυτοί τάφροι, καθώς έχει μπαζωθεί η λίμνη.

Τέλος κατήγγειλε πως σε ανάχωμα στην περιοχή του Καπελέτου, καλλιεργητές πήραν τα χώματα με αποτέλεσμα το κανάλι να είναι ανοχύρωτο. Σε πιθανή κακοκαιρία τα νερά θα πλημμυρίσουν την περιοχή, παρά τον καθαρισμό που έχει γίνει εκεί και η καταστροφή θα είναι μεγάλη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος