FOLLOW US: facebook twitter

Παλαιολόγος: Θα βγάλουμε βάνες στο τέλος της σεζόν στους κακοπληρωτές-Διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ στον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων

Ημερομηνία: 18-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Δραστικά μέτρα ετοιμάζεται να λάβει ο ΤΟΕΒ Μυρτουντίων προκειμένου να αντιμετωπίσει τους κακοπληρωτές αρδευτές, σε μια κρίσιμη στιγμή για τον οργανισμό. Χωρίς ηλεκτροδότηση βρίσκονται τέσσερα από τα έντεκα αντλιοστάσια του ΤΟΕΒ και η διοίκηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ ώστε να ηλεκτροδοτηθούν και αυτά. Ο ΤΟΕΒ Μυρτουντίων δεν είχε προχωρήσει σε κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων και έτσι η ΔΕΗ είχε προχωρήσει στη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Καταβλήθηκαν σημαντικά ποσά έναντι των οφειλών και ξεκίνησε μια διαδικασία προσέγγισης και εξεύρεσης λύσης χωρίς να υπάρξει αντιδικία σε δικαστικές αίθουσες. Ο πρόεδρος του οργανισμού Χρήστος Παλαιολόγος είχε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή Εμπορίας της ΔΕΗ Γιάννη Κατάκη, για να βρεθεί χρυσή τομή και να γίνει και η ηλεκτροδότηση των άλλων τεσσάρων αντλιοστασίων. «Υπάρχει ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν τα αντλιοστάσια και να υποστούμε σοβαρές ζημιές στα μοτέρ. Για αυτό και πασχίζουμε να δώσουμε λύση» σχολίασε ο κ. Παλαιολόγος, που επισήμανε πως μόνο στο αντιπλημμυρικό αντλιοστάσιο Β1 δεν έγινε διακοπή γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε καταστροφή για όλους.

Ακόμα τόνισε πως στις συζητήσεις με τη ΔΕΗ, ζήτησε μικρή ανοχή έως ότου το επόμενο διάστημα πληρωθούν οι επιδοτήσεις στους αγρότες και αυτοί με τη σειρά τους πληρώσουν και τον ΤΟΕΒ. Όμως ο κ. Παλαιολόγος προειδοποίησε πως ο οργανισμός θα προβεί σε λήψη μέτρων ώστε να καταφέρει να συγκεντρώσει τις οφειλές των μελών. Από τη μια έχει ξεκινήσει διαδικασία υποβολής μηνύσεων προς τους μεγάλους οφειλέτες, ενώ με το πέρας της αρδευτικής περιόδου οι τεχνικοί του ΤΟΕΒ θα αρχίσουν να «ξηλώνουν» βάνες από το δίκτυο που συνδέονται οι κακοπληρωτές… «Όποιος θέλει να ποτίσει, θα πρέπει να πληρώνει» σχολίασε ο κ. Παλαιολόγος.

Σε ότι αφορά τις οφειλές προς τον ΓΟΕΒ ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, σημείωσε πως ο οργανισμός κατέβαλε από το ταμείο του, τα χρήματα που του αναλογούν για το προσωπικό και το μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις καταστάσεις που έστειλε η διευθύντρια του ΓΟΕΒ κα Μουσταφέρη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος