FOLLOW US: facebook twitter

Πέθαναν Υπέρ Πατρίδος από πτώση αεροπλάνου!

Ημερομηνία: 01-08-2024 | Συντάκτης:

-Η άγνωστη τραγωδία δύο πιλότων το 1972 στη Νεραϊδοράχη Νέας Σκιλλουντίας

Στις μνήμες των μεγαλύτερων σε ηλικία κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Σκιλλουντίας, εξακολουθεί να έρχεται ένα ξεχασμένο ιστορικό γεγονός στις 31 Ιουλίου 1972. Πρόκειται για την πτώση αεροπλάνου στην περιοχή της Νεραϊδοράχη Νέα Σκιλλουντίας του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Το τραγικό συμβάν που «ζωντανεύει» ο πρόεδρος της Τ.Κ. Καλυβακίων κ. Παν. Γεωργακόπουλος, συνέβη κατά την εκτέλεση διατεταγμένης εκπαιδευτικής πτήσεως,  όταν το αεροσκάφος TF-104G, της 336 Μοίρας Κρούσεως στο οποίο επέβαιναν ο Σμηναγός Φιλίππου Χρίστος από τα Καλύβια Θορικού Αττικής και ο Επισμηναγός Δαμιανίδης Αλέξανδρος από την Έδεσσα, προσέκρουσε στο έδαφος κατά την φάση εκτελέσεως ασκήσεων ακροβατικών και καταστράφηκε.

Οι χειριστές του αεροσκάφους βρήκαν τραγικό θάνατο. Στο σημείο της πτώσης υπάρχει εικονοστάσι, το οποίο έχει καταστραφεί από το πέρασμα του χρόνου και από την πυρκαγιά του 2007. Βέβαια υπάρχει και δεύτερο εικονοστάσι και το οποίο από μαρτυρίες κατοίκων έμαθα πως το έχει η σύζυγος του Επισμηναγού Δαμιανίδη Αλέξανδρου. Η ιστορία τους είναι ένα κομμάτι από την ιστορία της Ελλάδος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot