FOLLOW US: facebook twitter

Ο Radu Voina στην Αρχ. Ολυμπία: «Ήρθα ως προσκυνητής του Ελληνικού Πολιτισμού και των Ολυμπιακών Αξιών»

Ημερομηνία: 14-07-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”32944″ img_size=”full”][vc_column_text]Πρόθυμος να προσφέρει προσωπικά είδη από τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς, στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων όταν αυτό ανοίξει

Τον τέσσερις  φορές Ολυμπιονίκη, τρεις ως αθλητή και μία ως προπονητή, με την ομάδα Χάντμπολ της Εθνικής Ρουμανίας κ. Radu Voina  υποδέχτηκε την Πέμπτη 13 Ιουλίου στο δημαρχείο της πόλης ο Δήμαρχος Ολυμπίας κ. Θύμιος Κοτζιάς.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης στην οποία συμμετείχαν και ο Αντιδήμαρχος κ Γιώργος Δεββές, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ολυμπίας κ Χάρης Σπηλιόπουλος καθώς και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φιλία» Ρουμάνων Ν Ηλείας  κα Αουρα  Γαλανοπούλου έγινε αναφορά   στην ιδιαίτερη σημασία και στόχους  που μπορούν να τεθούν για  την ανάπτυξη κοινών δράσεων στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού μεταξύ του δήμου και αθλητών αλλά και αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων  από την χώρα της Ρουμανίας.

Ο κ.  Κοτζιάς αναφέρθηκε στην έντονη σημασία των μηνυμάτων ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών, που πρεσβεύει διαχρονικά η Αρχαία Ολυμπία επισημαίνοντας ότι <<Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η Αρχαία Ολυμπία  κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων και του Ολυμπιακού πνεύματος  αποτελεί Φάρο  πανανθρώπινων αξιών για τους Νέους όλου του κόσμου >>.

Ο Δήμος Ολυμπίας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον αθλητισμό και τον πολιτισμό ως πολύ σημαντικό εργαλείο για την καλλιέργεια της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ των λαών, αλλά και στην κατανόηση της διαφορετικότητας,  της φυλής, της θρησκείας και του πολιτισμού  ανάμεσα στους νέους όλου του κόσμου.

Από την πλευρά του ο Ρουμάνος Ολυμπιονίκης  κ Radu Voina αναφέρθηκε  στη σπουδαιότητα του Ελληνικού Πολιτισμού και ιδιαιτέρως των αξιών που πηγάζουν από την Αρχαία Ολυμπία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επισημαίνοντας τις προοπτικές που γεννιούνται για την προώθηση συνεργασιών και ανταλλαγών ιδιαίτερα στο πολιτιστικό και αθλητικό τομέα. «Ήρθα ως προσκυνητής του Ελληνικού Πολιτισμού και των Ολυμπιακών Αξιών» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρουμάνος Ολυμπιονίκης , ευχόμενος στη συνέχεια οι σχέσεις των δυο μερών να εντατικοποιηθούν και η συνάντηση αυτή να αποτελέσει την απαρχή της συνεργασίας των δύο χωρών.

Μάλιστα δήλωσε πρόθυμος, αν αυτό καταστεί δυνατό, να δωρίσει στο Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων της Ολυμπίας, όταν αυτό επαναλειτουργήσει μεγάλο μέρος από την προσωπική Ολυμπιακή Συλλογή του σε φωτογραφίες  αλλά και αθλητικά είδη, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στους οποίους είχε συμμετάσχει.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot