FOLLOW US: facebook twitter

«Ο ρεμβασμός του Δεκαπενταύγουστου…»

Ημερομηνία: 14-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”35982″ img_size=”full”][vc_column_text]«Εις τον ναίσκον αυτόν της Παναγίας, ήρχοντο τας ημέρας αυτάς, να εύρωσι δια της εγκράτειας και της προσευχής αναψυχήν και παραμυθίαν…» έγραφε στο «Ρεμβασμός του Δεκαπενταύγουστου» ο Παπαδιαμάντης.

Σήμερα άλλοι «προσκυνούν» στις παραλίες, άλλοι σβήνουν τον καημό τους στα πανηγύρια, κάποιοι «ρεμβάζουν» αναπολώντας μια ξεπεσμένη αρχοντιά. Για τον λαό μας όμως αύριο- όπως και τότε- ξημερώνει το μικρό Πάσχα της Παναγίας και οι ψυχές γεμίζουν πάλι ελπίδες.

«Τι κι αν πήρε η μπόρα όλη μας τη σταφίδα; Εμάς δεν μας πήρε…» όπως έλεγε και ο Καζαντζάκης. Το να σφυροκοπάς την καθημερινότητα με ακεφιά και βαριεστιμάρα, με ανία και φόβο αναπτύσσεις την παραίτηση από το απρόσμενο και το ελπιδοφόρο.

Ώρα λοιπόν για αλλαγή διάθεσης. Και ας χτυπιέται ανελέητα μυαλό και σώμα. Ποτέ δεν είναι αργά να πάψει η παρακμή. Θέληση χρειάζεται και πίστη. Ίσως και η βοήθεια της Παναγίας που αύριο γιορτάζουμε τη χάρη της…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot