FOLLOW US: facebook twitter

Ο οίκος Standard & Poor’s αναβάθμισε την προοπτική της Ελλάδας

Ημερομηνία: 21-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s αναβάθμισε τις προοπτικές (outlook) του αξιόχρεου της Ελλάδας σε θετικές από σταθερές, διατηρώντας σταθερό το μακροπρόθεσμο αξιόχρεό της σε «B+».

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση «οι θετικές προοπτικές για την Ελλάδα αντανακλούν την πιθανότητα μίας αναβάθμισης», υπό την προϋπόθεση πως η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις τόσο στο φορολογικό όσο και στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει ακόμη τη σημασία της μείωσης των κόκκινων δανείων και τον οριστικό τερματισμό όσων περιορισμών έχουν μείνει στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls).

Αντίθετα σημειώνει πως η αντιστροφή μεταρρυθίσεων ή πιθανά αδύναμα αναπτυξιακά αποτελέσματα θα οδηγούσε σε επανεξέταση των προοπτικών και υποβάθμισή τους και παλι στο επίπεδο των «σταθερών». O οίκος σημειώνει ακόμη ότι:

  • Η μεγαλύτερη σταθερότητα της πολιτικής αναμένεται να στηρίξει την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές τράπεζες, καθιστώντας παράλληλα δυνατό στην κυβέρνηση να εξυπηρετεί το περιορισμένο όγκο του χρέους της που βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών
  • Θεωρεί ότι τα μεγάλα έργα υποδομών θα αποτελέσουν καταλύτη για ιδιωτικές επενδύσεις στους πιο ανταγωνιστικούς κλάδους στην Ελλάδα, όπως στον τουρισμό, τη ναυτιλία  και την εφοδιαστική αλυσίδα (logistics), βελτιώνοντας τις προβλέψεις για την ανάπτυξή της.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος