FOLLOW US: facebook twitter

Ο καιρός απειλεί και κινητοποιεί: Συνεδριάσεις Συντονιστικών Οργάνων, καθαρισμοί φρεατίων και σχέδιο «Ξενοκράτης» ενόψει του κυκλώνα

Ημερομηνία: 17-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Μετά την «Ευρυδίκη» ο «Ζήνωνας»

Τα όσα τραγικά συνέβησαν στη δυτική Αττική, αλλά και η έλευση του κυκλώνα «Ζήνωνα» από το Ιόνιο προς την Ηλεία και τη Δυτ. Ελλάδα, έχουν τρομάξει τις τοπικές αρχές στο νομό. Χθες πραγματοποιήθηκαν συνεδριάσεις των συντονιστικών οργάνων σε δύο δήμους της Ηλείας, στην Αρχ. Ολυμπία και τα Λεχαινά, ενώ συσκέψεις είχαμε και στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Επειδή ο καιρός στο παρελθόν πολλάκις έχει δείξει τι μπορεί να κάνει στο νομό, οι φορείς προσπαθούν να συντονίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξενοκράτης» ενημερώθηκαν οι ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργων να βρίσκονται σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο, εφόσον χρειαστεί η συνδρομή τους. Παράλληλα συνεχίζονται και εντείνονται οι καθαρισμοί ρεμάτων, χειμάρρων και άλλων επικίνδυνων σημείων.

Στα μεγάλα ποτάμια του νομού, Αλφειό, Πηνειό, Νέα, Πηνειακό Λάδωνα και Ερύμανθο, όπως εξετάστηκε από τους αρμόδιους δεν υπάρχει κίνδυνος άμεσης απειλής σε κατοικημένες περιοχές, παρά μόνο στον Ενιπέα, καθώς στην περιοχή Καρούτες υπάρχει κατοικία κοντά στις όχθες του.

Οι καθαρισμοί όπως παρατηρήσαμε χθες έγιναν με εντατικό ρυθμό σε φρεάτια και άλλα επικίνδυνα σημεία απορροής όμβριων υδάτων και συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό όπου απαιτείται.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος